Ingezonden persbericht



Amsterdam, 27 november 2008

KUNSTBENDEWINNAARS DANS EN DJ 2008 TREDEN OP BIJ DANCE4LIFE

Zaterdag 29 november dansen 10.000 scholieren in Jaarbeurs Utrecht tijdens het Dance4Life Event '08. Op hetzelfde moment dansen ook in negentien andere landen tienduizenden jongeren, die op deze manier de stilte en taboes rond hiv en aids willen doorbreken. De 16-jarige DJ San Sebastian mag dit grote publiek opwarmen door op het hoofdpodium in het voorprogramma een eigen set te draaien. Ook dansgroep 4Shooo gaat met de voeten van de vloer door een dansoptreden te geven.

DJ San Sebastian uit Huijbergen (Noord-Brabant) won de finale van Kunstbende 2008 in de categorie DJ. Hij experimenteerde met edits van bestaande nummers op fruity loops en maakte daarmee indruk op de jury. En nu mag hij indruk maken op het danspubliek van Dance4Life!

4 Shooo won in de categorie Dans. De dansgroep bestaat uit de vier meiden: Ivana Suykerbuyk (17), Judy Franken (14), Marit Glasbergen (14) en Isaura van Hoof (14). Ze komen allemaal uit Halsteren (Noord-Brabant). Zaterdag presenteren ze een zelfbedachte dans met verschillende dansstijlen. Ze willen allemaal naar de kleinkunstacademie in Maastricht en werken hard om daar te komen. Het is al snel gegaan na het winnen van de Kunstbendefinale. Ze traden deze zomer op bij Mystery Land en Dance Valley en nu dus Dance4Life!

Dansen en draaien op Dance4Life is één van de prijzen uit de 'The Best of Kunstbende Tour'. De winnaars van Kunstbende 2008 gingen vanaf juli dit jaar op tour langs Dance Valley, het Theaterfestival, Streetlab, Uitmarkt, Mystery Land en Crossing Border. Het Internationaal Film Festival in Rotterdam sluit de Best of Kunstbende Tour af.

Over Dance4Life
Dance4Life is een internationale organisatie die zich samen met jongeren inzet om de verspreiding van hiv en aids terug te dringen. Wereldwijd leven ruim 33 miljoen mensen met deze ziekte en dagelijks sterven duizenden mensen aan de gevolgen van aids. De helft van alle nieuwe infecties betreft mensen jonger dan 25 jaar. Dance4Life inspireert daarom juist deze generatie om in actie te komen. Dance4Life Nederland is de jongerenpartner van STOP AIDS NOW!

AdeV20080705-6466

4shooooo

DJ San Sebastian Dansgroep 4Shooo


- einde persbericht -
()