Gemeente Boxtel


Eenmalige uitkering voor sociale minima


Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Boxtel heeft in zijn vergadering van 26 november 2008 beleidsregels gewijzigd vastgesteld voor de eenmalige uitkering voor sociale minima. In de beleidsregels is vastgelegd dat inwoners met een inkomen tot 120 % van de geldende bijstandsnormen en een vermogen beneden de vermogensgrens van de Wet werk en bijstand in aanmerking kunnen komen voor deze regeling.


Link:
http://www.boxtel.nl/nieuws.php


Wat betekent dit voor u?

Wie op 1 januari 2008 een bijstandsuitkering heeft, hoeft geen aparte aanvraag in te dienen. Zij krijgen de uitkering automatisch op hun rekening gestort. Ook wie pas na 1 januari 2008 een bijstandsuitkering heeft gekregen, krijgt de uitkering automatisch op de rekening gestort.

Alle personen die in de loop van 2008 een betaling van de minimaregeling heeft gekregen krijgen deze eenmalige uitkering gewoon op hun bank of girorekening gestort.


Alle andere personen die denken dat zij voor deze eenmalige uitkering in aanmerking komen, kunnen deze aanvragen via Loket WegWijs.


Meer informatie

U kunt de gewijzigde beleidsregels Eenmalige uitkering sociale minima inzien in de leeskamer van het gemeentehuis, ingang Markt, en in de bibliotheek aan de Burgakker.


Beleidsregels eenmalige uitkering voor sociale minima


27-11-2008


Gemeente Boxtel


0411 - 655 911


gemeente@boxtel.nl