Ingezonden persbericht

Surhuisterveen, 29 november 2008

Health2Work officieel geopend

Ergonomische oplossingen uit Surhuisterveen

Vrijdag 28 november is het bedrijfspand van Health2Work op bedrijventerrein Lauwerskwartier in Surhuisterveen officieel geopend. Het jonge bedrijf is afgelopen zomer verhuisd vanuit Burum en is inmiddels doorgegroeid naar twaalf medewerkers. Health2Work levert ergonomisch kantoormeubilair en biedt met een eigen fysiotherapeut ergonomische oplossingen door heel Nederland.

Het bedrijf groeide afgelopen jaren in Burum uit zijn jasje waardoor een zoektocht naar een nieuwe locatie werd gestart. Omdat in de oude vestigingsplaats geen mogelijkheid was voor nieuwbouw, is er uitgeweken naar Surhuisterveen, ook vanwege de goede bereikbaarheid. Daarnaast heeft Health2Work nog twee vestigingen in Amsterdam en Hengelo. Ondanks de verslechterende marktomstandigheden ziet directeur Douwe Jan Boersma volop mogelijkheden de onderneming verder te laten groeien. Bedrijven zijn volgens hem altijd bereid te investeren in de gezondheid van hun personeel, of het economisch nu goed of minder goed gaat. Niet alleen als er al lichamelijke problemen zijn, zoals RSI-klachten, maar ze besteden ook preventief aandacht aan een gezonde en efficiënte werkplek'', aldus Boersma.

De dienstverlening van de onderneming is volgens de directeur uniek in Noord-Nederland. ,,Wij stellen de bureaustoelen individueel in en dat doen we bij de mensen op kantoor. Bovendien krijgen klanten twee weken een gratis proefplaatsing.'' Health2Work heeft zo'n duizend producten in het assortiment, variërend van bureaustoelen en verstelbare tafels tot laptophouders en ergonomische muizen. Afnemers zijn eenmanszaken tot aan multinationals. Waar het bedrijf zich ook in onderscheidt is het maken van werkplekanalyses. ,,We helpen graag om medewerkers beter te laten presteren en gezond te houden.''

Fotobijschrift:
De dochters van Health2Work-eigenaar Douwe Jan Boersma verzorgen de opening van het nieuwe bedrijfspand in Surhuisterveen. Foto: Ronald Zijlstra Fotografie.

---