Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


Amsterdamse scholen in de ban van your skills!

7 november 2008

Scholieren kunnen bezoek verwachten van het Your Skillz!-

promotieteam

Op zondag 30 november vindt bij Borchland in Amsterdam Zuidoost het talent event Your Skillz! plaats. In aanloop naar het gratis evenement rijdt er de komende weken in Amsterdam een promotieteam in een snelle Jeep langs alle middelbare scholen. Het team deelt flyers en stickers uit, en de scholieren kunnen in de Jeep naar muziek luisteren. Met Your Skillz!investeert de gemeente Amsterdam in het talent van Amsterdamse jongeren.

Your Skillz!: workshops, clinics en The Opposites Met Your Skillz! heeft de gemeente als doel de competenties van jongeren te prikkelen en hen zelf hun talenten te laten ontdekken. Hiermee biedt de gemeente tevens uiteenlopende instituten en creatieve organisaties uit Amsterdam een interessant platform. Zij verzorgen namelijk de talloze workshops, clinics en activiteiten bij Your Skillz! Onder hen bevinden zich partijen als Jellinek, Shell i.s.m. Nemo, Amsterdams Kleinkunst Festival, theatergroep ISH, Studio West en Topscore.

Daarnaast biedt Your Skillz! een aantrekkelijk podiumprogramma met o.a. een theaterproductie `Made in Amsterdam' waar 70 jongeren zelf een actieve bijdrage aan leveren. De jonge bezoekers kunnen tevens optredens verwachten van o.a. The Opposites en de Lijpe Chickies.

Alle Amsterdamse jongeren van 12 t/m 18 jaar zijn welkom op het gratis evenement, maar er wordt geadviseerd om er vroeg bij te zijn, omdat Your Skillz! het principe vol = vol hanteert. Er worden ca. 2.500 bezoekers verwacht. Op www.yourskillz.nl is alle informatie en de programmering terug te vinden.

Brede Talent Ontwikkeling
Your Skillz! is een van de initiatieven van het programma Brede Talent Ontwikkeling (BTO) van de gemeente Amsterdam. Met dit programma wil de gemeente jongeren bewust maken van de mogelijkheden die zij hebben. BTO maakt deel uit van Jong Amsterdam, een samenwerkingsverband tussen stadsdelen, schoolbesturen en de centrale stad. Met Your Skillz! wil de gemeente jongeren laten inzien dat talent niet hetzelfde is als opleidingsniveau en dat iedereen talent in zich heeft. Your Skillz! wil jongeren van verschillende etnische groepen en opleidingsniveaus stimuleren elkaar te ontmoeten en samen te werken.