RTL Group

100 oud-kandidaten bepalen winnaar 'Expeditie Robinson 2008' bij RTL 5

Nadat, in overleg met de familie van de onlangs overleden Ernst-Paul Hasselbach, besloten werd om de uitzendingen van Expeditie Robinson 2008 bij RTL 5 voort te zetten, nadert dit realityprogramma nu de zinderende finale. Op zondag 30 november zal eindelijk bekend worden wie zich winnaar van dit avontuurlijke survivalprogramma mag noemen. Hoewel de lege plek naast presentatrice Evi Hanssen natuurlijk niet ingevuld kan worden, zal de finale wel verlopen zoals oorspronkelijk met Ernst-Paul is bepaald. Bovendien wordt in deze laatste uitzending stilgestaan bij zijn overlijden middels een terugblik op 10 jaar Ernst-Paul Hasselbach in Expeditie Robinson.

Bij aanvang van de finale zijn er nog drie kandidaten over. Zij krijgen van Evi de uitslag van de laatste eiland-raad te horen ten overstaan van een zeer bijzonder publiek, bestaande uit 100 oud-kandidaten uit het afgelopen decennium Expeditie Robinson. Zij vormen tevens de jury die uiteindelijk via een stemming bepaalt wie van de twee finalisten zich de winnaar van Expeditie Robinson 2008 mag noemen.

In deze editie van Expeditie Robinson ging het programma back to basic: wat gebeurt er met zestien doodgewone mensen als je ze uit hun vertrouwde omgeving haalt en met elkaar op een onbewoond eiland zet? Het programma ging meteen heftig van start. Zo zaten de twee teams van elk acht kandidaten een aantal dagen met de enkels aan elkaar vastgeketend, waardoor ze alles in elkaars aanwezigheid moesten doen en privacy niet aan de orde was. Door deze letterlijke verbondenheid leerden ze elkaar in elk geval sneller en beter kennen dan ooit. Nadat de kettingen eraf waren en honger een vertrouwd gevoel werd, volgden de intriges en leugens elkaar snel op. Niet eerder werd het spel zo hard en sluw gespeeld. Afspraken werden gemaakt én geschonden, vrienden bedrogen en vijanden gemanipuleerd. Voor de hand liggende underdogs bleven langer in het spel dan iedereen kon vermoeden en typische winnaars vlogen er juist onverwachts uit.

Uiteindelijk kan maar één kandidaat zich de winnaar van Expeditie Robinson noemen. Iemand die niet alleen over een flinke dosis wilskracht, uithoudingsvermogen en teamspirit beschikt, maar die ook als ultieme strateeg heeft bewezen het spel naar zijn hand te kunnen zetten. En die natuurlijk de 100 ex-kandidaten kan overtuigen dat hij of zij de ware Robinson is.

Uitzending: zondag 30 november, tussen 20.25 en 21.45 uur bij RTL 5

www.rtl.nl/expeditierobinson

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Miranda Geise, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718698 of miranda.geise@rtl.nl