AutoRai

SEAT & Tom Coronel zondag van start in OffShore RIB Rally 785

(11/27/2008)
Aanstaande zondag gaat in de wateren rond de eilanden van Bonaire en Curaçao de OffShore RIB Rally 785 van start, een ongekend spannende race voor supersnelle RIB-boten (Rigid Inflatable Boats). SEAT WTCC-coureur Tom Coronel zal tijdens dit spectaculaire evenement als captain van de Editie NL RIB samen met zijn team trachten om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten.

SEAT draagt als officieel sponsor van deze unieke rally zorg voor onder meer de autoâs van de organisatie en het vervoer van de gasten en sporters.

Van zondag 30 november tot en met zaterdag 6 december wordt in de Caribbean de OffShore RIB Rally 785 georganiseerd. SEAT heeft zich als sponsor verbonden aan dit unieke en internationale evenement. Namens SEAT strijdt SEAT WTCC-coureur Tom Coronel, die na zijn WTCC-overwinning in Japan in de âwinning-moodâ is, mee om een plek in de top tien.

Etappeschema RIB Rally 2008

Stage 1: 30 november - Rally 1: De Flamingo Stage: van Plaza Resort Bonaire naar de Playa Bartol en terug, ongeveer 30 zeemijlen.

Stage 2: 1 december - Rally 2: De Salte Stage: van Plaza Resort Bonaire via Lacre Punt naar Lac Bay, ongeveer 20 zeemijlen.

Stage 3: 1 december: Sea Turtle Run: een Peddel / Hardloop / Kajak race in Lay Bay op het strand van Jibe City.

Stage 4: 1 december - Rally 3: de Round Bonaire: van Lac Bay via Boca Spelonk en Playa Bartol naar Plaza Resort Bonaire, ongeveer 35 zeemijlen.

Stage 5: 2 december - Rally 4: de Light House Run: van Plaza Resort Bonaire naar Klein Curacao met een zwem/hardloop finish, ongeveer 25 zeemijlen.

Stage 6: 2 december - Rally 5: Paradise Departure: van Klein Curacao naar Kontiki Beach en Dive Resort, ongeveer 20 zeemijlen.

Stage 7: 3 december: Technisch parcours in Fuik Baai

Stage 8: 3 december: Jetski estafette in Fuik Baai

Stage 9: 4 december - Rally 6: Survival of the Fittest: van Spanish Waters naar Playa Lagun en finish met een hardloopparcours bij Zanzibar Beach Club, ongeveer 45 zeemijlen.

Stage 10: 5 december - Rally 7: Breathing Rock: van Kontiki Beach Resort naar Playa Kalki met een hardloopparcours naar North Point, ongeveer 25 zeemijlen.

Stage 11: 6 december - Rally 8: de Final Heritage, ongeveer 25 zeemijlen. Nog geheimâ¦

Meer informatie over de Rib Rally 2008 en de resultaten van Tom Coronel en de Editie NL RIB is beschikbaar op www.ribrally.com.

Jong, Sportief en Vernieuwend

SEAT bekleedt een toonaangevende rol als het gaat om de betrokkenheid bij en sponsoring van spectaculaire sportevenementen. Of het nu gaat om competitie op het asfalt, in de lucht, in de sneeuw of op het water, stuk voor stuk zijn het evenementen die gemeenschappelijke elementen delen met de merkwaarden van SEAT: Jong, Sportief en Vernieuwend. Oftewel dé ingrediënten voor âAuto Emocionâ.

Zo is SEAT zeer succesvol in het World Touring Car Championship, waarin SEAT-coureur Yvan Muller zich recent tot Wereldkampioen 2008 liet kronen nadat SEAT bij de merken ook al de wereldtitel had binnengehaald. Daarnaast is SEAT partner van de Red Bull Air Race, het evenement dat zich in slechts enkele jaren tijd heeft ontwikkeld tot de nieuwste en grootste racecompetitie in de lucht. Naast de samenwerking met Bavaria City Racing en het optreden van het Spaanse merk als hoofdsponsor van het SEAT Open Freestyle Circuit, kondigde SEAT deze maand tevens de samenwerking met Project Pro Extreme aan. Samen stellen ze nationale topatleten als kiteboarder Ruben Lenten en boarder crossers Belle en Britt Berghuis in de gelegenheid om zich volledig te concentreren op hun sport.