Gemeente Dronten


Werk aan de weg

De gemeente Dronten voert jaarlijks onderhoudswerkzaamheden uit wegwerkzaamheden en legt nieuwe infrastructuur aan. Gedurende de looptijd van de werkzaamheden wordt actuele informatie over de werken verstrekt via deze website.

Aan het werk gaan met de wegen betekent helaas dat er voor het verkeer zo nu en dan overlast is. Het uitgangspunt is dat de gemeente de hinder voor u als weggebruiker zoveel mogelijk beperkt. De omleidingroutes worden tijdig aangegeven. Bij alle projecten wordt, indien nu al bekend, aangegeven in welke periode de werkzaamheden plaatsvinden. Door weersomstandigheden of andere onvoorziene omstandigheden kunnen de werkzaamheden op een andere manier uitgevoerd worden, vertragen of op een ander tijdstip uitgevoerd worden.

Week 49, 30 november t/m 6 december 2008

Biddinghuizen


* In de straten rondom het gebouw De Tas moet het verkeer rekening houden met herstraatwerkzaamheden. De straten worden half afgesloten.

* In de straten De Voor, Fruithof en Cultuursingel is Oost-Flevoland Woondiensten bezig de woningen te renoveren. Hierdoor ontstaat verkeershinder. Ter hoogte van Fruithof 2 t/m 14 is de weg afgesloten in verband met de sloop van woningen. Verder zijn de tegelpaden voor de woningen aan de Cultuursingel verwijderd.
---

Dronten

Dronten-west:

* In verband met bouwactiviteiten is er overlast in nieuwbouwwijk De Gilden en op de Gildepenningdreef.

* De Mandenmakersgilde in De Gilden deel 1 is afgesloten voor alle verkeer in verband met de aanleg van de definitieve bestrating.
* In Dronten-west wordt een waterpartij aangelegd. De vrijkomende grond wordt per as afgevoerd naar de spoortunnel en naar Rotterdam.

* Door de terreinafwerking rondom het winkelcentrum-west levert de bereikbaarheid van de scholen en het medisch centrum en het parkeren enige hinder op.

Overig:

* In verband met het bouwrijp maken van het parkgebied moet het verkeer op De Noord en De Helling rekening houden met overlast van bouwverkeer en bouwwerkzaamheden.

* Het fietspad tussen de havenkom en de brug over De Lage Vaart in de Gildenpenningdreef is afgesloten.

* De aannemer is begonnen met de afwerking rondom appartementengebouw De Tij aan De Stag. Het verkeer moet rekening houden met verkeershinder.

* De Schilling en de Forint zijn de komende weken afgesloten in verband met het aanbrengen van de definitieve bestrating. De omleiding voor de wijk loopt via de ingang bij Reaal op de Muntmeesterdreef.

* Aan en bij de bushalte aan De Zuid worden deze week enkele aanpassingen gedaan. Verkeer moet rekening houden met hinder. Aan en bij de bushalte aan De Boeg worden deze week enkele aanpassingen gedaan. Verkeer moet rekening houden met hinder.

Hanzelijn:


* De Hanzelijn kruist in onze gemeente diverse wegen. Bij al deze wegen moet rekening worden gehouden met bouwwerkzaamheden en snelheidsverlagende maatregelen.

* De tijdelijke verlegging van de Vuursteenweg levert voor het verkeer hinder op.

* De tijdelijke verlegging van de Elandweg zal hinder voor het verkeer opleveren.

* De aansluiting van de Rendierweg op de Guldendreef is door een noodvoorziening voor fietsers opengesteld.

* Aan de oostzijde van de Rivierendreef wordt een tijdelijk pad aangelegd, die de verbinding vormt tussen het industrieterrein en de woonwijk De Munten, voor fietsers en voetgangers. Op 4 december van 19.00 uur tot vrijdag 5 december 05.00 uur is de Rivierendreef tussen de rotonde de Guldendreef / Muntmeesterdreef en De Oude IJssel ter plaatse van de Hanzelijn afgesloten voor alle verkeer.

* De fietsroute aan De Noord is tijdelijk verlegd naar de parallelweg aan de westkant van De Noord.

* Het fietspad aan de Fazantendreef is verlegd en is vervangen door stelconplatenbaan. Op woensdag 3 december van 06.00 tot donderdag 4 december 19.00 uur is de Fazantendreef tussen De Morinel en de Ganzendreef/Ondernemingsweg afgesloten voor alle verkeer.
* Het fietspad aan de Biddingringweg is verlegd. Het fietsverkeer moet rekening houden met overstekend bouwverkeer en bouwwerkzaamheden.

* De bypass voor het wegverkeer ten behoeve van de bouw van het kunstwerk in de Hondweg en de werkzaamheden aan het spoor leveren verkeershinder op.

* De bypass voor het wegverkeer ten behoeve van de bouw van het kunstwerk in de Oudebosweg en de werkzaamheden aan het spoor leveren verkeershinder op.

* De aanleg van een bypass voor het wegverkeer ten behoeve van de bouw van het kunstwerk in de Biddingweg levert verkeershinder op.
---

Swifterbant

De aannemer is begonnen met de reconstructie van het laatste deel van De Lange Streek. De weg is voor alle verkeer afgesloten vanaf de Zuidsingel tot de Noordsingel.

---

Buitengebied


* De provincie gaat grootschalig onderhoud uitvoeren aan het fietspad langs de Gooiseweg (N305) tussen de Harderringweg en de brug Hoge Vaart. De werkzaamheden worden in de periode 13 oktober 5 december uitgevoerd. Gedurende de uitvoering wordt het fietspad tussen de Harderringweg en de Larserweg (N302) afgesloten. Het brom- en fietsverkeer wordt omgeleid via de omliggende wegen: Futenweg, Larserpad, Vleetweg en Harderringweg.
* In de periode van maandag 10 november tot en met vrijdag 19 december wordt in het gedeelte Swifterweg (N710) tussen de aansluitingen van de Lisdoddeweg en de rotonde Rietweg zowel de weg als het fietspad afgesloten voor het verkeer. Voor het wegverkeer wordt een omleidingsroute over omliggende wegen ingesteld. Het brom-/fietsverkeer wordt geleid over de linker rijstrook van de weg. Deze afsluiting vindt plaats in verband met de 2de fase van de onderhoud- en reconstructiewerkzaamheden aan het fietspad langs de Swifterweg.

---

Verkeersvragen

Hebt u vragen, klachten en/of problemen op het gebied van verkeerszaken en verkeersveiligheid binnen de gemeente Dronten dan kunt u uw vraag (bij voorkeur) mailen aan verkeer@dronten.nl of bellen naar tel. (0321) 388 327.

Naar boven