Ingezonden persbericht


Persbericht

Opening recreatief mountainbike routenetwerk

met nationaal & internationaal bekende mountainbike sterren

Zijn geasfalteerde fietswegen geen uitdaging voor u en leeft u zich liever uit op de onverharde paden met uw mountainbike? Dan kunt u vanaf nu uw hart ophalen op het 225 kilometer lange mountainbike routenetwerk in Nationaal Landschap 't Groene Woud.

De opening van dit unieke mountainbike routenetwerk zal plaats vinden op 30 november 2008, tussen 13.30 - 17.00 uur, bij lunchgalerie De Rijker in Sint-Michielsgestel. Op deze dag zal het mountainbike routenetwerk, tussen 14.30 - 15.00 uur, spectaculair onthuld worden door o.a. voormalig olympisch- en wereld kampioen Bart Brentjens, Anouk Kesseleer en Rick van den Hanenberg.

Begin 2004 is de Regio-VVV Meierij & Noordoost-Brabant in samenwerking met de provincie Noord-Brabant, 5-Sterrenregio Noordoost-Brabant, de gemeenten Boxtel, Schijndel, Sint-Michielsgestel, Sint-Oedenrode en Veghel gestart met een mountainbike routenetwerk door Nationaal Landschap Het Groene Woud. Mede dankzij verschillende toerclubs in de regio Meierij zijn er o.a. voor bewoners en toeristen zes vaste routes uitgezet die onderling met elkaar zijn verbonden, wat uniek is in Noord Brabant. De routes leiden u onder andere door bossen, beekdalen, agrarisch landschap en dorpjes die kenmerkend zijn voor Het Groene Woud. Het zal iedereen snel duidelijk worden dat het mountainbike routenetwerk een waardige toevoeging is aan Het Groene Woud en laat zien hoe mens, toerisme, recreatie en natuur elkaar prachtig aanvullen en in balans kunnen houden.

Regio-VVV Meierij & Noordoost-Brabant daagt u uit om de onverharde paden in Het Groene Woud te betreden! Veel plezier & graag tot ziens op 30 november.

Einde persbericht

Bijlage: foto 1 t/m foto 3

> > >


Ingezonden persbericht