Politie Rotterdam Rijnmond

Zondag 30 november 2008

* JONGE VROUW GEWOND NA AANRIJDING
Een 21-jarige Rotterdamse is zaterdagmiddag gewond geraakt door een aanrijding. Rond twee uur stapte ze uit de bus aan de Spinozaweg en stak direct de rijbaan over. Een ambulancevoertuig met optische geluidsignalen passeerde net op dat moment en kon de Rotterdamse niet meer ontwijken. De jonge vrouw is direct naar het Zuiderziekenhuis gebracht. Hier bleken haar verwondingen minder zwaar dan gevreesd werd. Zij is voor observatie een nacht in het ziekenhuis gebleven.


* POLITIE ONDERZOEKT MISHANDELING: GETUIGENOPROEP

VLAARDINGEN - De recherche van district Waterweg-Noord doet onderzoek naar een mishandeling. Vrijdag 28 november reed een 29-jarige inwoner van Vlaardingen met zijn brommer over de Hoogstraat. Rond 19:30 passeerde hij een groepje van ongeveer vijf jongeren. Eén van hen schopte tegen de brommer waardoor de Vlaardinger ten val kwam. Hierbij liep hij vermoedelijk een gecompliceerd fractuur aan zijn knie op. Ambulancepersoneel heeft hem naar het Vlietlandziekenhuis gebracht.
Het groepje liep, na de schop uitgedeeld te hebben, verder in de richting van de Markt.
GETUIGENOPROEP
Signalement: De jongen die tegen de brommer aan schopte was blank en had kort blond, vermoedelijke krullend haar. Hij droeg een bontmuts. Bij het groepje was ook een meisje aanwezig. Zij had opvallend (wit)blond haar.
Bent u getuige geweest van deze mishandeling en heeft u hier informatie over? Of heeft u informatie over de daders? Neemt u dan contact op met de recherche van District Waterweg-Noord via nummer 0900-8844. Dit kan ook anoniem bij M. 0800-7000.


* GRAFFITISPUITERS AANGEHOUDEN
SCHIEDAM - Politieagenten van district Waterweg-Noord hielden zaterdag in de vroege ochtenduren twee graffitispuiters aan. Na een melding dat het tweetal graffititags plaatste op verschillende panden in het centrum stelde de politie een onderzoek in. Rond half twee troffen ze de Schiedammers aan terwijl ze een 'tag' plaatste op een gebouw aan de Singel. Zij zijn aangehouden, overgebracht naar het politiebureau voor verhoor en ingesloten. Uit verder onderzoek werd duidelijk dat de twee (29, 31) verantwoordelijk zijn voor graffitivernielingen op zeker 27 panden in Schiedam.
Er wordt gekeken of de schade op de verdachten verhaald kan worden.

Zaterdag 29 november 2008


* OPENBAAR VERVOER CONTROLE GEHOUDEN
Politieagenten van district Oost hebben van vrijdag op zaterdag in samenwerking met de RET een een openbaar vervoercontrole gehouden. Tussen 17:30 en 00:15 werden passagiers van de Metro op de Callandlijn tussen Oostplein en Capelsebrug gecontroleerd. In totaal kregen 215 personen een bekeuring voor 'zwartrijden'. Zestien personen werden bekeurd voor het nuttigen van alcohol waar dat niet toegestaan is. Hetzelfde lot ondergingen 13 personen die rookten op het perron van een metrostation. Daarnaast werd er nog bekeurd voor onder andere het negeren van een rood licht, baldadigheid en het leggen van voeten op een bank in de metro.
Er zijn twee personen aangehouden. Eén van hen vond het nodig om een agent verbaal te lijf te gaan.
Eén persoon was het niet eens met de bekeuring die hij zou krijgen dus zette hij het op een lopen. Na een korte achtervolging werd de 16-jarige Rotterdammer rond tien over twaalf in de boeien geslagen en naar het politiebureau gebracht.


* BRAND IN WONING
RIDDERKERK - Bij een woning aan de Leopoldstraat is vrijdagochtend een brand uitgebroken. In het begin van de middag ontstond de brand door nog onbekende oorzaak. Op dat moment was de 20-jarige zoon van de eigenaars in de woning aanwezig. Hij kon tijdig de woning verlaten en raakte niet gewond.
De woningen rondom het brandende huis werden tijdelijk ontruimd. Rond kwart voor twee sloeg de brand over op een naastgelegen woning. Korte tijd later gaf de brandweer het sein brandmeester. Diezelfde avond mochten de bewoners uit het huizenblok hun woningen weer in. Dit gold niet voor de bewoners van de de twee huizen die daadwerkelijk vlam gevat hadden. De politie doet onderzoek naar de toedracht van de brand maar denkt niet aan opzettelijke brandstichting.


* BRAND DOOR OMVALLENDE KAARS
SPIJKENISSE - In een pand aan de Zwanenhoek is zaterdag in de vroege ochtenduren een brand uitgebroken. Rond kwart over één waarschuwde de bewoner van een woning op de tweede verdieping een voorbijganger. Hij gaf aan dat er brand in zijn woning was maar dat hij er niet uitkon. De voorbijganger waarschuwde direct de hulpdiensten en probeerde het slachtoffer uit de woning te haalden. Aangezien het al te warm in de woning was lukte dit niet. De brandweer was snel aanwezig en haalde de 43-jarige Spijkenisser uit zijn huis. Hij werd door de GGD onderzocht en is vervolgens met ademhalingsproblemen naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis gebracht.
De brandweer had de brand snel onder controle. Het huis van het slachtoffer is onbewoonbaar. Ook een onderliggende woning kampt met waterschade. Andere bewoners van het pand konden dezelfde ochtend weer hun woning betrekken.
Uit onderzoek bleek dat de brand ontstaan was doordat de 43-jarige man een kaars brandde op zijn nachtkastje. Vervolgens is hij in slaap gevallen en is de kaars in aanraking gekomen met een dekbed waarop dit vlam vatte.

Vrijdag 28 november 2008, middageditie


* AANVULLENDE GETUIGENOPROEP VOOR OVERLIJDEN CLAES DE VRIESELAAN

Op 11 november jl. omstreeks 05.00 uur 's ochtends is José Manuel SANCHES in zijn woning aan de Claes de Vrieslaan 133-B neergeschoten. Hij is aan zijn verwondingen overleden. Het slachtoffer werd op dat tijdstip opgehaald om naar zijn werk te gaan. De dader rende direct na zijn daad weg de Hondiusstraat in en verdween daarna uit het zicht. De dader was gekleed in een donkere driekwart lange jas en had tevens een capuchon op. De politie heeft na het incident zowel dezelfde dag als de andere ochtend rond hetzelfde tijdstip van de moord een buurtonderzoek gehouden. Daarnaast hebben agenten flyers uitgedeeld aan buurtbewoners en stoepborden geplaatst om meer informatie te vergaren. Dit heeft tot op heden nog onvoldoende opgeleverd. Vanaf volgende week zal de politie opnieuw flyers verspreiden. Tevens zal via verschillende media aandacht gevraagd worden voor dit misdrijf.
José was een 42-jarige man van Kaapverdische afkomst. Hij woonde samen met zijn vrouw en twee kinderen. Hij was tevens vader van twee kinderen uit eerdere relaties. José was een rustige, sportieve man. Hij liep regelmatig hard en heeft vroeger veel gebokst. Daarnaast hield hij van motorrijden en maakte hij graag dagtochten in groepsverband. José had een baan bij een bedrijf in Puttershoek.

Om tot een snelle oplossing van de zaak te komen, heeft de politie de volgende vragen:

- heeft u rond het tijdstip van de schietpartij iets in de omgeving van de woning gezien dat u als vreemd of ongewoon voorkwam?

- heeft u de dagen voorafgaand aan de schietpartij bij u in de buurt personen gezien die zich opvallend ophielden nabij de woning?

- heeft u voertuigen in de omgeving gezien van de woning die u opgevallen zijn?

- heeft u anderszins informatie over het slachtoffer, de dader(s) of over de schietpartij?
Neemt u dan contact met het politieonderzoeksteam. Zij zijn bereikbaar via het algemene telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Indien u anoniem wilt blijven, bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.