Ingezonden persbericht


Persbericht

Nominatie Marianne Vos tijdens opening MTB- routenetwerk

Lunchgalerie de Rijker in Sint-Michielsgestel was afgelopen zondag 30 november 2008 het walhalla voor de mountainbikesport. Mountainbikehelden als Bart Brentjens en Marianne Vos kwamen tezamen met verschillende tourclubs, recreatieve fietsers, gemeenten, terreineigenaren en bewoners om het nieuwe mountainbike routenetwerk in Nationaal Landschap Het Groene Woud te openen. Extra feestelijk was het bezoek van de NOS die Marianne Vos blij verraste met haar nominatie voor sportvrouw van het jaar.

Ondanks het koude en regenachtige weer was het een gezellige drukte in Sint-Michielsgestel. Onder luid toegejuich van het publiek werd het mountainbike routenetwerk spectaculair onthuld. Achtereenvolgens legde Marianne Vos, Anouk Kesseleer, Burgemeester Maas (Sint-Oedenrode), Bart Brentjens en Rick van den Hanenberg een puzzelstuk van de route in het informatiepaneel. De eer om het laatste puzzelstuk in het paneel te leggen werd gelaten aan een hilarisch duo die heel de dag al voor het nodige vermaak zorgden.

Na de onthulling kregen de genodigden de unieke mogelijkheid om een deel van de Natuurlijk Gestelroute te fietsen met o.a. Marianne Vos en burgemeester Maas.

Er is door de Regio-VVV Meierij & Noordoost Brabant in samenwerking met zes tourclubs hard gewerkt aan de totstandkoming van de zes compleet nieuwe vaste mountainbikeroutes. De routes leiden u door bossen, beekdalen, agrarische landschappen en dorpjes en variëren in afstand van ± 15 tot 45 km. Uniek in Noord-Brabant is dat alle routes met zwarte pijlen aan elkaar zijn verbonden, waardoor er in totaal ± 225 km aan MTB-route ligt. Het is dan ook een waardige toevoeging aan de toeristische- recreatieve mogelijkheden in Het Groene Woud.

Het routenetwerk is mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Brabant, 5-Sterrenregio Noordoost-Brabant, de gemeenten Boxtel, Schijndel, Sint-Michielsgestel, Sint-Oedenrode en Veghel.

De zes routefolders zijn los verkrijgbaar bij de lokale VVV's en VVV-agentschappen. Binnenkort verschijnen ze ook digitaal op www.regio-vvv.nl. Regio-VVV Meierij & Noordoost-Brabant wenst u veel fietsplezier!

Einde persbericht

Bijlage: foto 1 t/m 4
(opvragen bij afzender)