Lebowski Publishers

Het Baader Meinhof Complex
Stefan Aust

Speciaal voor de internationale markt ingekorte versie van het klassieke werk over de Rote Armee Fraktion.

Het Baader Meinhof complex van vooraanstaand journalist Stefan Aust is hét standaardwerk over de geschiedenis van de Rote Armee Fraktion (ook wel Baader-Meinhofgroep genaamd). Beginnend in de jaren zestig (het bezoek van de Sjah aan Duitsland, culminerend in de dood van demonstrant Benno Ohnesorg), en lopend via de aanslag op studentenleider Rudi Dutschke tot de eerste acties van Andreas Baader en Gudrun Ensslin (de brandstichting in een warenhuis) omvat HRMC alle acties van de RAF en de daaruit voortvloeiende repressieve tegenacties door de Duitse overheid. De bevrijding van Andreas Baader, de opleidingskampen in Jordanië, aanslagen op Lorenz en Buback, de gijzeling van ex-nazi Schleyer: alles komt aan bod in dit zeer leesbaar geschreven boek. De eerste generatie raf-leden pleegde in 1977 onder dubieuze omstandigheden zelfmoord in Stammheim (na de beëindiging van de mislukte kaping in Mogadishu), waarbij door velen vraagtekens werden gezet: men sprak van verzelfmoord. HBMC is een onmisbaar boek voor iedereen die geïnteresseerd is in de jaren zestig en zeventig, in politieke geschiedenis, en de historie van de Europese stadsguerilla.

Het Baader Meinhof complex is een klassieker uit 1986, die steeds is geactualiseerd in verband met ontwikkelingen rondom de RAF en openbaarmaking van Stasi-archieven. In Duitsland zijn reeds meer dan een half miljoen exemplaren verkocht.

De verfilming van Het Baader Meinhof complex is de duurste in de Duitse filmgeschiedenis: budget van ruim 30 miljoen euro.

Het Baader-Meinhof complex
Het Baader-Meinhof complex
Stefan Aust

Het Baader Meinhof Complex - Stefan Aust

Oorspr. titel:
Der Baader Meinhof Komplex
Bindwijze:
Paperback
ISBN:
9789048801633
Pagina's:
576
Status:
Verschenen
Datum:
November 2008
Prijs:
EUR 19,90