Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

CUYP-DINERCONCERT MET PHILIP HARPER iN DE bADCUYP cENTRUM VOOR MUZIEK

In de Badcuyp Centrum voor Muziek een opmerkelijk Cuyp-dinerconcert door de befaamde trompettist Philip Harper (harper Brothers). Behalve om zijn natuurlijke swing is Harper ook beroemd om zijn betoverende ballads, die zowel gespeeld als gezongen worden. In prachtig gefraseerde muzikale lijnen vertelt hij zijn muzikaal verhaal waarin geen noot teveel is. Harper wordt daarnaast geroemd om zijn uniek geluid, evenals zijn muzikale carriere. Geboren in 1965 is Philip Harper één van de weinige musici van zijn generatie die daadwerkelijk heeft mogen leren van en spelen met jazz-legende's als Art Blakey's Jazz Messengers, Betty Carter, Ceder Walton, Johnny Griffin en Harry 'Sweets' Edison. En dat is terug te horen in zijn spel. Daarnaast speelde hij lange tijd in de Mingus Bigband en had hij (samen met broer en drummer Winard Harper) zijn eigen band; The harper Brothers. Tijdens dit dinerconcert wordt Philip Harper begeleidt door Noah Nicoll (contrabas) en Ben Schröder (drums).

Zondag 30 november. Aanvang 20.00 uur in de Zuidpool van de Badcuyp Centrum voor Muziek in Amsterdam. Toegang; E 4,-, maar gratis bij een maaltijd van minimaal E 9,-.

Nu ook! Vele interviews met in de Badcuyp optredende muzikanten zoals Anton Goudsmit, Preston Reed, Theo de Jong, Tom Beek, Wouter Hamel e.v.a.. www.badcuyp.nl/interviews.html. Leer ook bands/muzikanten kennen d.m.v. opnames van live optredens via www.badcuyp.nl/optredens.html ; een nieuwe online service van de Badcuyp! De Badcuyp biedt een podium aan muzikale ontwikkelingen die de grenzen van muziekstijlen en culturen overschrijdt. Ze focust zich op creatieve muziale niches en interessante onderstromen. Voor de bezoekers biedt ze ook nog een gezonde wereldkeuken op basis van biologische producten.

///einde persbericht///