Engelen in Amersfoortse galerie 't Pleintje


AMERSFOORT, 20081110 -- Op de Krommestraat 22 in Amersfoort opent op (koop-)zondagmiddag 30 november a.s. galerie 't Pleintje een nieuwe expositie met als thema 'Engelen in de hedendaagse kunst'.

In deze groepsexpositie zullen onder de titel "Engelachtig' kunstwerken te zien zijn van gerenommeerde kunstenaars zoals Eduard Edigaryan, Goar Edigaryan, Serob Darbinian, Daniel Douglas, Harico, Claeske van der Ree en Maik Sauer.

Engelen vind je over de hele wereld en in alle religies. Ze kennen geen grenzen. Engelen zijn van alle tijden. We zien ze in de middeleeuwse kunst en in de moderne kunst. De engeltjes uit de barok zijn algemeen bekend en de engelen in het werk van de kunstenaar Marc Chagall ook. In de hedendaagse kunst vinden we engelen in velerlei gedaanten en stijlen. We vinden ze in de realistische en symbolistische moderne kunst, maar ook in moderne iconen en in ultra moderne kunst.

Deze groep kunstenaars toont engelen in vele gedaanten: zo zien we in het symbolistische werk van Harico vrouwfiguren als modern engelachtig wezens, terwijl we in de hedendaagse iconografische benadering van Eduard Edigaryan de meer traditionele engelen herkennen. Het werk van Serob Darbinian geeft inzicht in de hedendaagse spirituele betekenis van de engel, terwijl Maik Sauer de engel in een realistische en meer sociale context laat zien. De engelen in het werk van Goar Edigaryan zijn speels en vrolijk. Daniel Douglas schildert op traditionele wijze de klassieke engel in een hedendaagse omgeving en Claeske van der Ree zoekt het meer in een expressionistische afbeelding. Kortom, een bijzondere expositie die engelen toont in een scala van schildertechnieken en stijlen.

Galerie 't Pleintje is bijzonder verheugd om deze kunstenaars gezamenlijk te exposeren onder één intrigerend thema. Mis het niet! Op zondag 30 november a.s. is er een feestelijke opening. Tijd: 13.00 - 17.00 uur. Toegang gratis.
Muzikale omlijsting zal worden verzorgd door een echte muziekengel: gitaarvirtuoos Alain Labrie.

De expositie is tot eind januari 2009 te bekijken. De galerie is geopend van woensdag t/m zaterdag en elke 3de zondag van de maand: 13.00 -17.00 uur.
U bent van harte welkom!
Voor meer informatie: www.heibel.nl of tel: 033-4480473





Galerie 't Pleintje