Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Finalisten Check MO festival bekend
Paula Udondek vindt muzikanten met lef

De bekende Haagse televisiepresentatrice Paula Udondek heeft na een intensieve zoektocht acht acts gevonden voor het unieke festival Check MO. De bands en vocalisten durven het aan om tijdens het evenement op zondag 30 november in het Paard van Troje hun muzikale grenzen te verleggen.

De MO in Check MO staat voor Muzikale Ontmoetingen. De kennismaking tussen artiesten met verschillende muzikale achtergronden staat centraal. Tijdens Check MO zullen op 30 november vier keer twee bands met elkaar samenspelen. Het zal daarbij steeds gaan om groepen met een verschillende muzikale achtergrond. Elke act moet naast het gezamenlijke lied één eigen nummer spelen, zodat de verschillende stijlen goed hoorbaar zijn. De festivalavond in het Paard van Troje wordt afgesloten met een concert door de bekende Haagse reggaeband Splendid.

Voor Check MO meldden zich de afgelopen maand liefst 37 bands en artiesten aan. Uit dit riante aanbod zijn de volgende acts geselecteerd om in de finale de uitdaging om eenmalig samen op te treden aan te gaan:
* Group L'Ambiance (arabische muziek)

* Jimmy G (hiphop)

* Karma's Kitchen (pop/rock)

* Levi Silvanie (Antilliaanse pop)

* MacAlistair (jazzfunk)

* NiCad (electropop)

* Symplex (electro/hiphop)

* The Socks (meidenrock)
Welke bands aan elkaar gekoppeld worden, wordt in een later persbericht bekend gemaakt.

De bandcombinatie die het beste gezamenlijke nummer hebben gecomponeerd, waarbij écht sprake is van een fusie van muziekstijlen, wint o.a. studiotijd om het betreffende nummer op te nemen, een videoclip, een professionele fotoreportage door de bekende popfotograaf Eric van Nieuwland en een optreden op Radio West.

Check MO is een initiatief van de Stichting Doerak van Paula Udondek, die in het verleden vergelijkbare initiatieven organiseerde zoals M.O. op TV West en het festival Viva Diversity in het Paard van Troje. Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met de R.G. Ruijs Stichting, bekend van onder andere het 5 Mei Festival, Talent Event en Poëzie op Pootjes. Check MO wordt mogelijk gemaakt door het Fonds Burgerschap en Fonds 1818.

Check MO
zondag 30 november 2008 * Paard van Troje Den Haag aanvang: 19.00 uur * entree: gratis tot 21.00 uur, daarna 5 euro

www.checkmo.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
R.G. Ruijs Stichting: info@stichtingruijs.nl / tel: 06 5189 7233 Stichting Doerak: paula@jeronimus.nl

--------------------------------
R.G. RUIJS STICHTING /CHECK MO
Nutshuis/Riviervismarkt 5
2513 AM Den Haag
t. 070 320 5256
m. 06 5189 7233
info@stichtingruijs.nl
www.stichtingruijs.nl