Gemeente Hellevoetsluis


Winnaars Sportverkiezingen 2008

Op donderdag 30 november werd in kunstencentrum "de Nieuwe Veste" het "Sportfeest Hellevoetsluis" georganiseerd. De avond werd opgeluisterd door verschillende activiteiten, zoals een Kampioenenparade en een demonstratie van de Majorettes van Sempre Crescendo. Hoogtepunt van de avond was uiteraard de bekendmaking van de winnaars van de sportverkiezingen. Wethouder van Prooijen (sportbeleid) reikte de prijzen uit.

Sportploeg
Sportploeg van het jaar (seizoen 2007- 2008) is geworden het 1^e zaterdagelftal van vv Hellevoetsluis. Dit team is kampioen geworden en gepromoveerd van de 3e naar de 2e klasse.

Het eerste team van vv Nieuwenhoorn en het eerste team van AKV 't Capproen waren de andere genomineerde sportploegen.

Sportman
Fouad Hsaini is sportman van het jaar geworden. Hij is Nederlands Kampioen `Sterkste man' geworden binnen zijn categorie voor mannen tot 105 kg.

Nikay Droop (Nederlands Kampioen op het onderdeel `Wave') en Dennis Postma van Voorne Atletiek (Brons op het Nederlands Kampioenschap 1500 meter) waren de andere genomineerde sportmannen.

Sportvrouw
Er waren geen genomineerden in deze categorie.

Jeugdsportprijs
Honkbal Junioren van HSV Hellevoet Athletics heeft de jeugdsportprijs gewonen. Dit team is kampioen geworden.

Nieuwenhoorn C1 (Kampioen zaterdag 3e klasse) en Leroy van Zanten (Beste handbalkeeper van Nederland) waren de andere genomineerde jeugdsporters.

Waarderingsprijs
Maarten Boutkan, vrijwilliger bij vv Hellevoetsluis, heeft de waarderingsprijs gewonnen vanwege zijn jarenlange inzet voor de sport (35 jaar).

Arie Verboon (VV Nieuwenhoorn) en Thom Hijman (AKV 't Capproen) waren de andere genomineerden.

10/31/2008