Ingezonden persbericht


Alkmaar, 20 november 2008

P E R S B E R I C H T

REINIER HONIG GAAT OP VOOR VIERDE NATIONALE TITEL

Aanstaande zondag 30 november wordt op de wielerbaan van het Sportpaleis Alkmaar het Nederlands Kampioenschap Stayeren verreden. Vanaf vier uur 's middags zullen de mannen van de lange adem over de baan denderen op jacht naar de rood-wit-blauwe trui en de medailles.

Reinier Honig
Er hebben dit jaar 12 renners ingeschreven voor het kampioenschap. Grote favoriet is Reinier Honig. De van oorsprong Zaankanter maar nu in Maastricht wonende Honig heeft de afgelopen drie jaar al de nationale titel voor zich opgeëist. Hij reed toen steeds achter gangmaker Sam Mooij. Sinds dit jaar rijdt Honig achter de zeer ervaren Bruno Walrave. Dat resulteerde vorige maand al in een tweede plek op het Europese Kampioenschappen, die ook al in Alkmaar werden verreden. De vooruitzichten zijn dus goed voor Honig, ook al heeft hij nog niet veel wedstrijdkilometers gemaakt dit jaar op de baan. Wel heeft Honig een druk wegseizoen achter de rug. Hoogtepunt was de winst in het Circuito de Gexto, een Spaanse wedstrijd waar veel gelouterde Spaanse profs aan deelnamen. Zijn goede prestaties op de weg hebben Honig voor volgend jaar een profcontract opgeleverd bij Vacansoleil.

Doeland-stayersklassement
Het ziet er naar uit dat de strijd om de resterende medailles een spannender aangelegenheid wordt. De onderlinge verschillen tussen Raymond Rol (Alkmaar), Tim van der Zanden (Den Haag) en Patrick Besteman (Heerhugowaard) zijn niet zo heel groot. Rol heeft op basis van het verleden de beste papieren. Hij pakte al een aantal maal de titel en werd in 2007 nog tweede. Rol staat momenteel dan ook eerste in het Doeland-stayersklassement dat dit jaar voor alle stayerwedstrijden in het Sportpaleis wordt bijgehouden. Ook dit Nederlands Kampioenschap telt voor het klassement.

Bijprogramma
In het bijprogramma is er een primeur voor het baanwielrennen in Alkmaar. In navolging van de Zesdaagsen in Amsterdam, Rotterdam en Zuidlaren zal er een koppelkoers voor vrouwen verreden worden. De inschrijving loopt momenteel nog maar het ziet er naar uit dat minsten tien koppels de strijd aan zullen gaan. Daarnaast is er een omnium voor amateurs en masters. Zij rijden een aantal duuronderdelen zoals puntenkoers, leidersrace en een afvalwedstrijd.

Verdere informatie
De wedstrijden beginnen dus om vier uur 's middags met de kwalificaties over 20 kilometer. De finale begint om tien over half zeven en gaat over 50 kilometer. De kampioen is dus rond kwart voor acht bekend. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van het Sportpaleis en kosten ¤ 7,50. Kinderen tot en met 14 jaar kunnen onder begeleiding naar binnen voor ¤ 2,50. Meer informatie over het Nederlands Kampioenschap Stayeren is te vinden op de website www.sportpaleis-alkmaar.nl.


---



Ingezonden persbericht