Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard


nieuwe bestuur bepaald

Stemmen geteld en voorlopige samenstelling van het nieuwe bestuur bepaald

Zaterdagmiddag 29 november om 16.00 uur werd de verdaagde zitting van het stembureau van donderdagavond 27 november hervat. Tijdens de zitting van het stembureau werden de laatste mutaties in de uitgebrachte stemmen en wel die voortkomen uit de uitgegeven vervangende stempakketten en hierbij geblokkeerde stembiljetten doorgevoord. Daarna kon de voorlopig definitieve uitslag van de verkiezingen bekend worden gemaakt.

Ten opzichte van de voorlopige telling van vrijdag middag bleef het aantal uitgebrachte stempaketten en het aantal uitgebrachte stemmen gelijk op 455.544 pakketten respectievelijk 94.544 stembiljetten. De verhouding ongeldig en geldig veranderde enigszins. Het aantal ongeldige stembiljetten steeg met 19 naar 8.994 biljetten en het aantal geldige daalde met 19 naar 84.464 biljetten. Deze verschuiving heeft nauwelijks een meetbaar effect op het aandeel ongeldig (9,5%) noch het opkomstpercentage van ruim 20,7%. Het aantal stemmen dat naar de verschillende groeperingen ging kan worden nagelezen op http://www.hansbouma.nl/waterschappen/. Via deze link kunt u deze informatie ook voor de 25 andere waterschappen nalezen.

Bij de sluiting van de openbare vergadering van het stembureau zijn er geen mondelinge bezwaren ingediend tegen de voorlopige resultaten van de verkiezingen. In vervolg op de openbare zitting van het stembureau werd aan de hand van de voorlopige stemuitslag de voorlopige zetelverdeling berekend.

* VVD 4 zetels

* CDA 3 zetels

* SGP 2 zetels

* PvdA 4 zetels

* DWLK: Helder als Water 2 zetels

* Water Natuurlijk 4 zetels

* ChristenUnie 1 zetel

* Boulevard Rotterdam geen zetel

* Stichting Krimpenerwaard op de Kaart 1 zetel
* Hollads Tij geen zetel

* Algemene Waterschapspartij geen zetel

De voorlopige stemuitslag en de voorlopige toedeling van de zetels aan kandidaten kunt u teruglezen in het rapport over de voorlopige uitkomst. Over de stemuitslag en de zetelverdeling zal het stembureau op dinsdag 2 december om 10.00 uur in een openbare zitting definitief besluiten.

Rapport voorlopige uitkomst (pdf)