Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Wezep A28 - auto over kop                                 |

Zaterdagmiddag 28 november is een gezin uit Ruinen op de A28 met de auto over de kop gevlogen. De bestuurder liep hierbij rugletsel op. De overige gezinsleden kwamen met de schrik vrij.


Het ongeluk gebeurde om 14.11 uur op de A28 richting Zwolle ter hoogte van Wezep. Volgens getuigen stuurde de 42-jarige man uit Ruinen na een inhaalmanoeuvre te snel terug naar rechts waardoor hij de controle over de auto verloor, in de berm terecht kwam en over de kop vloog. Zijn vrouw en drie kinderen (4, 8 en 10 jaar) kwamen met de schrik vrij. De bestuurder is met rugletsel naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. De auto raakte total loss en is afgesleept.

|     |Vierhouten - alcoholcontrole                              |

De politie heeft in de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 november tijdens een alcoholcontrole drie automobilisten betrapt op rijden onder invloed. In totaal werden 287 blaastesten afgenomen.


De controle vond in de nachtelijke uren plaats op de kruising Elspeterweg, Stakenbergweg, Nunspeterweg. De controle werd uitgevoerd door de politie, het verkeershandhavingsteam en Rijkswaterstaat. Drie beginnend bestuurders werden betrapt op rijden onder invloed. Een 19-jarige automobilist uit Elspeet had een alcoholpromillage van 0.6. Een 27-jarige Nunspeter en een 21-jarige Nunspeter hadden respectievelijk een alcoholpromillage van 0.7 en 0.4 promille. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Bij de controle zijn nog 10 boetes uitgeschreven voor onder andere het voeren van mistlichten, niet dragen van een helm en niet dragen van een gordel.


Een 24-jarige automobilist uit Hierden keerde rond 02.06 uur om toen hij de politiecontrole zag en reed met hoge snelheid over de Elspeterweg richting Elspeet. Hierbij reed de man meer dan 66 km/uur te hard. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De man was niet onder invloed van alcohol, wel mankeerde een aantal zaken aan zijn auto.

|     |'t Harde - overlast van dronken man                       |

De politie heeft zaterdagmiddag 29 november een 43-jarige Harderwijker aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol overlast veroorzaakte in 't Harde.


De man veroorzaakte zaterdagmiddag onder meer overlast aan de Eperweg. Hij gedroeg zich agressief en schreeuwde naar het winkelend publiek. Toen de politie hem wilde aanhouden, verzette de man zich hevig. Hij werd geboeid overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor.

|     |Hattem - vernieling                                       |

De politie in Hattem heeft in de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 november een 16-jarige Hattemmer aangehouden voor vernieling.


De politie surveilleerde rond 01.55 uur in de Kerkstraat vanwege vernielingen door het uitgaanspubliek. Agenten zagen een viertal jongeren door de kerkstraat fietsen. Eén van hen sloeg tegen de zijspiegels van geparkeerde auto's. Hierbij raakte één spiegel zwaar beschadigd. De politie hield hem staande voor de vernieling. Hij wordt overgedragen aan een jeugdpreventieproject.


--Einde berichten--


-----------------------

(





(

---- --