Politie Drenthe

Zaterdag

Hoogeveen, 29-11-2008

Politie assisteert bij ongevallen

BEILEN Vrijdagmorgen heeft er op de afrit van de A28 naar de N381 een ongeval plaats gevonden. Een 24-jarige automobiliste uit Hoogeveen reed op de afrit toen zij geen voorrang verleende aan de 25-jarige automobiliste uit Westerbork, welke uit de richting van Westerbork kwam. Een botsing was niet te voorkomen. De vrouw uit Hoogeveen had last van haar nek en hoofd en bleek zwanger te zijn. Zij is ter controle overgebracht naar het Bethesda Ziekenhuis te Hoogeveen. (08-195661)

HOLLANDSCHEVELD Vrijdagmiddag is op de Rieghoogstensdijk een 64-jarige automobilist uit Hoogeveen in botsing gekomen met een 25-jarige automobilist uit Utrecht. De man uit Hoogeveen wilde vanaf een uitrit bij een tankstation de Rieghoogstensdijk oprijden in de richting van Hollandscheveld. Hierbij zag hij de man uit Utrecht, welke voor hem van rechts kwam, over het hoofd en raakte hem met de achterzijde van zijn auto. De man uit Utrecht verloor hierdoor de macht over het stuur en kwam vervolgens tot stilstand tegen een boom. Hij is vervolgens met licht letsel aan nek en rug overgebracht naar het Bethesda Ziekenhuis te Hoogeveen. (08-195794)

NIJENSLEEK Op de Dwarsweg heeft vrijdagmiddag een ongeval tussen een personenauto en een fietser plaats gevonden. De 58-jarige automobiliste uit Wilhelminaoord reed over de Dwarsweg in de richting van Nijensleek. Bij de kruising met de Schoolweg nam zij de bocht te krap waardoor ze een 12-jarig meisje uit Noordwolde op haar fiets aanreed. Het meisje is met letsel aan gezicht en knie overgebracht naar de Isala Klinieken te Zwolle. (08-195796)

Alcomobilist bekeurd

ZUIDVELDE Op de Asserstraat is vrijdagavond een 70-jarige automobilist uit Zuidvelde bekeurd voor het rijden onder invloed. Bij de ademanalyse blies de man 425 ug/l (0,9 promille). De man is met een rijverbod en een bekeuring heengezonden. (08-195800)

ZUIDLAREN In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie op de Klein Heide een 21-jarige automobilist uit Zuidlaren aangehouden. Bij de ademanalyse blies de man 650 ug/l (1,5 promille). Het rijbewijs van deze beginnend bestuurder is hierop ingevorderd. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. (08-195884)

Politie onderzoekt bedrijfsinbraken

EMMEN In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn er bij twee bedrijven in de Chagallpassage ingebroken. Naast veel braakschade is bij één van de bedrijven geld weggenomen. De politie onderzoekt de inbraken. (08-195599/601)

Man overvallen in woning

EMMEN Vrijdagmorgen is bij een woning aan de Meerstraat een man overvallen. Vier mannen traden de woning binnen en bedreigden de man. De daders hebben onder ander enkele electronische spullen en een geldbedrag weggenomen. Vervolgens zijn zij de woning uitgegaan en zijn per auto weggereden. De politie heeft een onderzoek ingesteld. (08-195649)

Voorwerpen van viaduct op autos

MEPPEL Vrijdagavond kreeg en 26-jarige automobilist uit Leeuwarden de schrik van zijn leven. De man reed op de A32 in de richting van Leeuwarden toen hij wilde afslaan bij de afrit Meppel-centrum. Toen hij onder de viaduct doorreed zag hij dat er vanaf de viaduct een vierkant stuk steen naar benenden kwam. Deze kwam op de motorkap terecht. De man bleef ongedeerd, maar de auto had veel schade. Laten die avond kreeg de politie een tweede melding van een voorwerp dat van dezelfde viaduct zou komen. De politie onderzoekt de zaak. (08-195814/827)

Aangehoudingen voor bezit harddrugs

MEPPEL Tijdens een surveillance in de nacht van vrijdag op zaterdag zijn twee jongens op de Woldstraat aangehouden. Een 17-jarige jongen uit Meppel en de 23-jarige jongen uit Ruinerwold waren in het bezig van speed. Deze is inbeslaggenomen en de jongen wordt proces verbaal opgemaakt. (08-195897)

Politie houdt grote verkeerscontrole

TYNAARLO Vrijdagmorgen heeft de politie een grote verkeerscontrole gehouden de A28, N33, N34 en de wegen rondom Hoogeveen en Meppel. Hierbij zijn onopvallende autos, motoren, radarcontroles en een videosurveillanceauto ingezet. Bij de radarcontrole op de N33 waren 2618 passanten waarvan er 98 de maximum snelheid van 100 km/u hebben overschreden. De hoogst gemeten snelheid was 163 km/u. Op de N34 waren er 3860 passanten waarvan 83 de maximum snelheid van 100 km/u hebben overschreden. De hoogst gemeten snelheid hier was 129 km/u. Op de A28 waren 1855 passanten waarvan er 70 de maximum snelheid van 120 km/u hadden overschreden. De hoogst gemeten snelheid op dit weggedeelte was 155 km/u. Daarnaast zijn er nog 38 bestuurders bekeurd voor overtredingen als het dragen van geen gordel, overschrijden van de doorgetrokken streep, bumperkleven en niet handsfree bellen. Deze controle is onderdeel van een periodieke reeks van controles om de verkeersongevallen op deze wegen te verminderen en daarmee de verkeersveiligheid te vergroten. (08-195705)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280