Politie Drenthe

Zondag

Hoogeveen, 30-11-2008

Auto over de kop

ZWINDEREN Zaterdagmorgen is er op de A37 nabij het knooppunt Holsloot een 22-jarige automobilist uit Valthe met zijn auto over de kop geraakt. De man reed op de A37 in de richting van Hoogeveen toen hij door nog onbekende reden op de linkerweghelft terecht kwam en met zijn auto de berm raakte. Vervolgens verloor hij de macht over het stuur en sloeg meerdere malen met zijn auto over de kop. Doordat de man geen gordel droeg werd hij uit zijn auto geslingerd. Hij is met licht letsel overgebracht naar het Scheperziekenhuis te Emmen. (08-195916)

Bromfietser onder invloed aangehouden

MEPPEL In de nacht van zaterdag op zondag is een 26-jarige bromfietser uit Sint Jansklooster aangehouden. Bij de ademanalyse blies de man 730 ug/l (1,6 promille). Het rijbewijs van de man is hierop ingevorderd. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. (08-196086)

Alcomobilist rijdt tegen verkeersbord

ODOORNERVEEN Een 52-jarige automobiliste uit Assen is zaterdagavond op de Torenwijk aangehouden. De vrouw was met haar auto tegen een verkeersbord gereden. Bij de ademtest blies de vrouw een F. Doordat de vrouw met onbekend letsel was overgebracht naar het Scheperziekenhuis te Emmen is van haar een bloedproef afgenomen op de precieze alcoholpromillage vast te stellen. Tegen de vrouw wordt proces verbaal opgemaakt. (08-196049)

Alcomobilist tegen boom

DONDEREN Zaterdagavond kreeg de politie de melding van een eenzijdig ongeval op de Norgerweg. Ter plaatse bleek dat een 35-jarige automobilist uit Sternalice (Polen) ter hoogte van de Eenkhoornstraat met zijn auto tegen een boom was gereden. Een 20-jarige inzittende vrouw uit Opole (Polen) had hierbij lichte verwondingen aan het hoofd opgelopen. Zij is ter controle overgebracht naar het UMCG te Groningen. Bij de ademanalyse blies de man 300 ug/l (0,7 promille). Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt. (08-196076)

Rijbewijs alcomobilisten ingevorderd

EMMEN In de nacht van zaterdag op zondag is het rijbewijs van een 30-jarige automobilist uit Emmen ingevorderd. De man reed al slingerend met zijn auto over het Tonckenbosje. Bij de ademanalyse blies de man 710 ug/l (1,6 promille). Het rijbewijs van de man is hierop ingevorderd. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.(08-196082)

EMMEN Op de N862 nabij Emmen is in de nacht van zaterdag op zondag een 33-jarige automobilist uit Klazienaveen aangehouden. De politie had de melding gekregen dat de man onder invloed van alcohol in zijn auto was weggereden. Hierop heeft de politie de man opgespoord en aangehouden. Bij de ademanalyse blies de man 710ug/l (1,6 promille). Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. (08-196127)

Alcomobilisten bekeurd

ASSEN Een 27-jarige automobilist uit Assen liep in de nacht van zaterdag op zondag tegen de lamp. De man reed op de Groningerstraat toen de politie hem staande hield voor een alcoholcontrole. De man blies bij de ademanalyse 365 ug/l (0,8 promille). De man ontving hiervoor een bekeuring en een rijverbod van drie uur. (08-196133)

EMMEN Op de Boslaan is zondagmorgen een 23-jarige automobilist uit Emmer Compacuum aangehouden voor het rijden onder invloed. De man blies bij de ademanalyse 245 ug/l (0,6 promille). Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt. (08-196135)

Winkeldieven aangehouden

EMMEN Een 44-jarige man uit Emmen heeft zaterdagavond een bekeuring van 150 euro ontvangen. De man had bij een winkel aan de Statenweg scheermesjes meegenomen zonder te betalen. Het winkelpersoneel zag dit en alarmeerde hierop de politie. (08-196026)

HOOGEVEEN Zaterdagmiddag is een 49-jarige vrouw uit Hoogeveen aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw wilde bij een winkel aan de Hoofdstraat speelgoed meenemen zonder te betalen. Het winkelpersoneel had de vrouw door en alarmeerde de politie. De vrouw is aangehouden. Tegen haar wordt proces verbaal opgemaakt. (08-196003)

Agressieve winkeldief aangehouden

MEPPEL Zaterdagavond is een 29-jarige man uit Meppel aangehouden voor winkeldiefstal en mishandeling. De man wilde in een winkel aan Het Vledder een plastic tasje meenemen zonder te betalen. Toen een medewerker van de winkel hem hierop aansprak werd de man boos en sloeg de medewerker op zijn hoofd. Het winkelpersoneel alarmeerde hierop de politie. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt. (08-196025)

Bekeurd voor vernieling en opgeven valse naam

MEPPEL Een 26-jarige man uit Steenwijk is de nacht van zaterdag op zondag op het Prinsenplein aangehouden. De man liep op het Prinsenplein toen hij plots tegen een fiets trapte. Toen de politie de man hierop aansprak en vroeg naar zijn identiteit gaf de man meerdere malen een valse naam op waarop hij vervolgens weg rende. Na een korte achtervolging kon de politie de man aanhouden en meenemen naar het bureau voor verhoor. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt. (08-196126)

Man aangehouden voor mishandeling

EMMEN - Een 20-jarige man uit Emmen is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden op verdenking van mishandeling. De man zou eerder die avond in een uitgaansgelegenheid aan de Wilheminastraat een 36-jarige man uit Emmen hebben geslagen. Hierop werd de man door de portiers naar buiten gebracht. Hier raakte de man slaags met twee andere mannen uit Emmen. Hij is hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt. (08-196106)

Aanhouding voor drugsbezit

BEILEN In de nacht van zaterdag op zondag is een 15-jarige jongen uit Assen bij een uitgaansgelegenheid aan de Domoweg aangehouden. De jongen had XTC pillen bij zich. Daarnaast had de jongen een identiteitsbewijs van een ander persoon gebruikt om de uitgaansgelegenheid binnen te komen. De jongen is hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. (08-196097)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon0592 451280.