Politie Twente

Persberichten Politie Twente 29 en 30 november 2008

Willem Falke 053-4555588

Vrachtauto in de sloot

Almelo

Op 28 november rond 11.15 uur reed een 35-jarige man uit Enschede in zijn vrachtwagen over de Henriëtte Roland Holstlaan in Almelo. Hij kwam vanaf de A 35 en reed op de rechterrijstrook. Op enig moment wilde de chauffeur naar de linker rijstrook sturen maar schrok toen een personenauto reeds links naast hem bleek te rijden. De man stuurde direct daarop sterk naar rechts, schoot door de berm en belandde in de naast gelegen sloot. Hij raakte daarbij niet gewond.

De vrachtwagen betrof een speciaal milieuvoertuig met het stuur aan de rechterzijde. De sloot raakte vervuild met olie. Het waterschap heeft de sloot afgesloten en de olie verwijderd. De vrachtwagen moest met groot materieel geborgen worden. Hiervoor is dit gedeelte van de Henriëtte Roland Holstlaan enige tijd afgesloten geweest. De gemeente is ter plaatse geweest voor de beschadigde berm. (08-149233)

6-jarig jongetje gewond bij aanrijding vorkheftruck

Borne

Op 28 november rond 12.15 uur, raakte een 6-jarig jongetje uit Borne gewond toen hij op de Europastraat werd aangereden door een vorkheftruck.

De vorkheftruck werd bestuurd door een 32-jarige man uit Eibergen. Hij bezorgde goederen bij een supermarkt op de hoek Europastraat-Oude Hengeloseweg. Toen hij vanaf de rijbaan van de Europastraat stapvoets de oprit van het magazijn van de supermarkt opreed, zag hij, doordat hij een stapel kratten op de vork had, het 6-jarige jongetje niet staan. Het kind stond op de stoep met zijn fiets. Hij werd door de vorkheftruck aangereden en raakte daarbij gewond. Hij werd met onbekend letsel opgenomen in het ziekenhuis. De vorkheftruckbestuurder was wel in het bezit van een certificaat voor het besturen van een vorkheftruck. (08-149287)

Man gewond bij arbeidsongeval

Hengelo

Op 28 november rond 09.45 uur waren medewerkers van een hoogspanningsbedrijf werkzaam bij een hoogspanningsmast in een weiland naast de Woolderesweg.

Eén van de medewerkers, een 29-jarige man uit Hasselt bevond zich op een hoogte van ongeveer 25 meter in een mast. Onder de mast liepen collega's van hem, allen met veiligheidshelm op. De man in de mast had een kettingtakel, met daaraan een metalen ketting en haak. Hij verkeerde in de veronderstelling dat de takel vast zat, maar toen hij de takel uit zijn hand liet vallen bleek dat niet het geval. De takel viel vlak naast een onder de mast staande 35-jarige man uit Meppel. De ketting en de haak kwamen echter wel met flinke valsnelheid tegen het lichaam van de man aan. Hij raakte daardoor gewond aan hoofd en schouder en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De arbeidsinspectie is van dit voorval op de hoogte gebracht. (08-149200)

Twee gewonden bij aanrijding op A1 A35

Borne

Op 28 november rond 15.45 uur reed een 27-jarige man uit Enschede in zijn auto op de rijbaan van de A 35. Net na de afslag Borne West waar de A 35 zich splitst in de A1 richting Oldenzaal en A35 richting Enschede, reed de man aanvankelijk de A1 op richting Oldenzaal, maar bedacht zich op het laatste moment en stuurde naar rechts over het verdrijvingsvlak om zijn weg te vervolgen op de A 35 in de richting Enschede. Bij deze actie botste hij met zijn auto tegen de auto van een 23-jarige vrouw uit Hengelo die op de A 35 richting Enschede reed. Beide auto's zijn daarop gespind en via de berm in de sloot beland. Beide betrokkenen raakten gewond en werden naar het ziekenhuis gebracht. De auto's werden afgesleept. De oprit A 35 Borne West is enige tijd afgesloten geweest. Het overige verkeer kon doorgang vinden. (08-149412)
Autobranden

Enschede

Op 29 november rond 21.40 uur kreeg de politie melding van een autobrand aan de Ossenboer. Ter plaatse gekomen zagen de agenten dat een personenauto op het terrein van een bedrijf aan de Ossenboer in brand stond. Nadat de brandweer de brand geblust had, werd het voertuig weggesleept.

Even later, rond 22.00 uur, kreeg de politie melding van een autobrand aan de Strootsweg. Ook daar bleek een auto in brand te staan op het terrein van een bedrijf. De brandweer bluste ook deze brand. Een naast de brandende auto geparkeerd staand voertuig liep brandschade op.

De politie onderzoekt deze branden. Het is op dit moment niet bekend of de branden met elkaar in verband staan. (08-149898 en 08-149901)

Alcomobilist botst tegen boom

Denekamp

Op 28 november, rond 23.10 uur, botste een 36-jarige inwoner van Borne met zijn auto tegen een boom aan de Havik in Denekamp. Hij raakte daarbij slechts licht gewond, zijn auto raakte zwaar beschadigd. De man bleek alcohol gedronken te hebben. Ademanalyse wees 725 ugl uit (1.67 promille). Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op. (08-149542)

Dronken bromfietser van de weg gehaald

Almelo

Op 29 november rond 0.30 uur, zagen agenten een 29-jarige man uit Almelo op zijn bromfiets over de Bavinkstraat rijden. De man had de gehele rijbaan nodig omdat hij van rechts naar links slingerde. Onderzoek wees uit dat de man gedronken had. Hij weigerde echter mee te werken aan de ademanalyse. Ook vond hij het nodig de agenten te beledigen. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt de nodige processen-verbaal op. (08-149552)

Beginnend bestuurders mogen rijbewijs inleveren

Oldenzaal

Bij een controle op de Enschedesestraat op 29 november rond 0.15 uur, trof de politie een automobilist aan die de gordel niet droeg. Toen de agenten de man hierover aanspraken roken zij alcohol. Ademanalyse wees uiteindelijk 415 ugl uit. (0.95 promille) De man, een 20-jarige Enschedeër is een zogenoemde beginnend bestuurder en was vorig jaar ook al betrapt op rijden onder invloed. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op. (08-149556)

Nijverdal

Een 22-jarige inwoner van Den Ham viel op 30 november rond 01.55 uur op toen hij in zijn auto driftend een bocht in de Grotestraat nam. Alcohol was de oorzaak, ademanalyse wees 460 ugl uit (0.06 promille) Ook deze beginnend bestuurder kon zijn rijbewijs inleveren. (08-149956)

Enschede

Een 29-jarige man uit Enschede werd op 30 november rond 02.50 uur gecontroleerd door de politie. Hij bleek stevig gedronken te hebben. Ademanalyse wees 1045 ugl uit (2.4 promille) Ook deze beginnend bestuurder raakte zijn rijbewijs kwijt. (08-149978)

Kordate getuige pakt vandalen op

Borne

Op 29 november rond 01.45 uur zag een getuige dat een tweetal jongens auto's vernielden aan de Anemoon. De knapen waren op de fiets maar de kordate getuige trok ze van hun fiets en belde de politie. Ter plaatse gekomen agenten namen de verdachten van hem over. Het bleken een 14-jarige jongen uit Havelte en een 17-jarige jongen uit Zenderen. Onderzoek heeft tot nu toe uitgewezen dat er tenminste 14 auto's werden beschadigd in de omgeving Anemoon, Stationsstraat, Azelosestraat en Parallelweg. In de meeste gevallen ging het om spiegels die werden afgetrapt. Ook worden de jongens ervan verdacht twee fietsen te hebben gestolen en ruiten te hebben vernield van een school en een bedrijf, de laatste ruit was 4 bij 2 meter groot. Beiden zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort. Nog niet alle benadeelden hebben aangifte gedaan. (08-149577)

Winkeldief heeft nog hechtenis open staan.

Enschede

Op 29 november rond 12.15 uur, werd een 35-jarige vrouw uit Enschede aangehouden voor winkeldiefstal bij een winkel aan de Fazantstraat. Uit onderzoek bleek dat de vrouw nog zeven dagen hechtenis open had staan. Ze werd ingesloten. (08-149697)

Medewerkers cafetaria mishandeld

Almelo

Op 29 november rond 19.20 uur was een 25-jarige Almeloër in een cafetaria aan de Hofkampstraat. De man was bijzonder vervelend en beledigde en bedreigde de eigenaar van de cafetaria en diens echtgenote. Op enig moment sloeg hij de vrouw tegen de grond. De echtgenoot die te hulp wilde schieten werd ook geslagen. Daarna vertrok de 25-jarige Almeloër in zijn auto. Het kenteken daarvan werd echter opgenomen en de gewaarschuwde politie kon de Almeloër voor zijn woning aanhouden aangezien hij zojuist de straat inreed. Hij bleek gedronken te hebben. Ademanalyse wees 480 ugl uit.(1.10 promille). Hij werd voor nader onderzoek in verzekering gesteld. De politie maakt proces-verbaal op voor bedreiging, mishandeling en rijden onder invloed. (08-149844)

Brutale vandaal

Hengelo

Op 30 november rond 01.30 uur meldde een getuige dat hij een knaap had betrapt die een aantal auto's had vernield aan de Christiaan Langefeldstraat. Toen de politie ter plaatse kwam bleek de vandaal er reeds vandoor te zijn. Hij had wel zijn fiets achtergelaten. De agenten hebben met de getuige in de omgeving rond gekeken, maar troffen de knaap niet meer aan. Wel troffen zij ten minste zeven beschadigde auto's aan. Hiervan waren de spiegels afgetrapt. Rond 02.30 uur meldde de getuige dat de betreffende knaap bij hem aan de deur stond en zijn fiets wilde hebben. Agenten gingen direct ter plaatse en konden de knaap aanhouden. Het bleek een 19-jarige Hengeloër te zijn. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten. (08-149946)

Gewapende overval op sigarenwinkel

Enschede

Op 29 november rond 17.05 uur werd een gewapende overval gepleegd op een sigarenwinkel aan de Haaksbergerstraat. Een nog onbekende man dwong het personeel onder bedreiging van een vuurwapen of een op een vuurwapen gelijkend voorwerp tot afgifte van geld. Het personeel sloeg alarm en de man ging ervan door. Hij werd voor het laatst gezien toen hij op de fiets in de richting van de Veldkampstraat fietste. Ten tijde van de overal droeg de verdachte een bivakmuts. Hij heeft een onbekend geldbedrag meegenomen. De politie verzoekt eventuele getuigen zich te melden bij de politie in Enschede op 0900-8844 of via Bel M, Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. (08-149826)

---- --