Persberichten stad Utrecht, 12.30 uur

Utrecht, 30-11-2008

Automobilist schept vier personen

UTRECHT Op het Westplein werden zaterdagmiddag een fietsster en drie personen op een scooter geschept door een auto.

Omstreeks 16.30 uur stonden een scooter met daarop drie jongens en een fietsster te wachten voor het rode verkeerslicht in de middenberm van het Westplein recht tegenover de Kanaalstraat. Toen het verkeerslicht op groen sprong staken ze over. De fietsster, een 29-jarige vrouw uit Utrecht, werd als eerste geschept door een auto die vermoedelijk het rode verkeerslicht negeerde. De automobilist kwam vanaf de Vleutenseweg en reed in de richting van de Graadt van Roggeweg. Vervolgens werden de drie opzittenden op één scooter, twee Utrechters van 16 en 18 jaar oud en een 16-jarige jongen uit De Meern, ook geschept door deze auto. De slachtoffers werden met letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De fietsster bleek een zware hersenschudding te hebben, de 18-jarige eveneens een hersenschudding en een dubbele beenbreuk, de 16-jarige opzittende had letsel aan enkel en knie en de 16-jarige scooterrijder werd in het UMC behandeld. Hij had last van stijve spieren, en mocht even later het ziekenhuis weer verlaten. De automobilist, een 38-jarige man uit Leerdam, werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Ook werd hij onderworpen aan een blaastest, maar daaruit bleek dat hij niet onder invloed was van alcohol. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie heeft de zaak in onderzoek. De scooter en de auto raakten flink beschadigd.

Gewapende overval

DE MEERN Bij een snackbar op de Molenpolder vond vrijdagavond een gewapende overval plaats. Een medewerker moest onder bedreiging van een vuurwapen geld afgeven.

Omstreeks 21.30 uur kwam een man de snackbar binnen en bedreigde een medewerker met een vuurwapen. De overvaller deed een greep in de kassalade waarna hij met een onbekend geldbedrag de snackbar verliet.

Het signalement van de dader luidt als volgt: een donkerkleurige broek, een glimmende goud/groenkleurige jas tot op de heup, een zwarte stoffen bivakmuts, zon 1.75 meter lang, normaal postuur, ongeveer 20 jaar oud. De man sprak met een buitenlands accent, mogelijk Marokkaans of Turks.

De politie is op zoek naar getuige(n). Hebt u informatie, belt u dan met het district Utrecht zuid, tel.: 0900-8844 of via meld misdaad anoniem 0800-7000.

Mishandeling

UTRECHT Op de Korte Minrebroederstraat heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag een man aangehouden die verdacht wordt van mishandeling.

Surveillerende agenten werden omstreeks 04.00 uur door een groepje geïnformeerd dat er een vechtpartij zou zijn op de Korte Minrebroederstraat. Ter plaatse zagen agenten dat de vechtpartij plaatsvond tussen zon 20 personen, zowel mannen als vrouwen. Bij het zien van de agenten renden er mensen weg en werd de groep uit elkaar gehaald. De dader(s) waren weggerend in de richting van het Neude. Eén man, een 27-jarige man uit Maarssen, was gewond. Hij zou op zijn gezicht geslagen zijn met een ketting. In de omgeving konden andere agenten een verdachte, een 21 jarige man uit Maarssen, aanhouden die voldeed aan het opgegeven signalement. Het slachtoffer werd overgebracht naar het Oudenrijnziekenhuis. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Grote partij consumentenvuurwerk in beslag genomen

DE MEERN Op dinsdag 25 november hebben agenten 783 kg vuurwerk in beslag genomen in een pand op het Veldzigt.

Omstreeks 09.00 uur gingen agenten een pand op het Veldzigt binnen, omdat het vermoeden bestond dat hier een hennepkwekerij zou zitten. In het pand troffen agenten geen hennep aan, maar een grote hoeveelheid vuurwerk. Het vuurwerk was opgeslagen in diverse dozen. De politie heeft een verdachte, een 38-jarige man uit De Meern, aangehouden. Hij verklaarde dat hij dit vuurwerk in zijn bezit had voor privégebruik. Op basis van de gewichten van het vuurwerk en de kruitsamenstelling voldeed dit niet aan de eisen. De man is in verzekering gesteld.

Verkeerscontrole

UTRECHT - De politie heeft vrijdagmiddag een grote verkeerscontrole gehouden op de Laan van Maarschalkerweerd. In totaal werden 120 autos gecontroleerd en werd er 45 keer proces-verbaal op gemaakt. De meeste bekeuringen werden uitgedeeld voor het niet-handsfree bellen tijdens het autorijden en voor het rijden door het rode verkeerslicht.

Auto-inbreker op heterdaad aangehouden

UTRECHT Op de Roelantdreef is vrijdagavond een auto-inbreker aangehouden.

Agenten kregen omstreeks 21.30 uur de melding van een auto-inbraak op de Roelantdreef. Ter plaatse gaf een getuige aan dat hij de verdachte bezig had gezien in zijn auto. De man was vervolgens met een meerkleurige boodschappentas er vandoor gegaan. De politie trof de verdachte in de omgeving aan. Hij werd door de getuige herkend. De verdachte, een 36-jarige man uit Utrecht, werd direct aangehouden en geboeid overgebracht naar het politiebureau. In de tas troffen agenten diverse van diefstal afkomstige goederen aan. De man werd ingesloten.

Overlast jeugd in bus

UTRECHT Op de Vleutenseweg werd vrijdagochtend een buschauffeur op lijn 28 beledigd door een jongen. Hij kon even later op zijn school worden aangehouden.

Omstreeks 10.00 uur kregen agenten de melding van overlast in een lijnbus. De lijnbus zou vernield worden door de jeugd. Ter plaatse bleek de betreffende jeugd inmiddels al weg te zijn. De buschauffeur bleek beledigd te zijn. Een getuige herkende een van de jongens. De jongen, een 15-jarige Utrechter, kon even later op school worden aangehouden voor belediging. De vader van de jongen werd in kennis gesteld.