Politie Limburg-Noord

Politie district Venlo houdt 24 uur integrale controles


Datum: 30-11-2008
Tijd bericht: 12:51
Plaats: District Venlo
De politie van het district Venlo heeft van vrijdagmorgen 28 november 07.00 uur tot zaterdagmorgen 29 november 07.00 uur onafgebroken integrale controles gehouden. Bij deze controles zijn voor zover nu bekend zo'n 50 bekeuringen/processen verbaal uitgeschreven en vijf aanhoudingen verricht.

Doel van deze controles was om gedurende 24 uur, onafgebroken bezig te zijn met het reguliere politiewerk. In totaal werkten ongeveer 170 politiemensen mee aan de controles en 30 medewerkers van externe partners waaronder de gemeenten binnen het district, de Koninklijke Marechaussee (KMAR), de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW), de Belastingdienst, Prorail, het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD), de vreemdelingenpolitie, de parketpolitie en het Straatteam.

De politie heeft onder meer gecontroleerd op de stations van Venlo, Blerick, Tegelen en Reuver samen met de spoorwegpolitie van het KLPD, Prorail, de KMAR en de Vreemdelingenpolitie. Het betrof controles van inkomend treinverkeer op identiteit, legitimatie en illegalen door de KMAR. Een speciaal team van de spoorwegpolitie heeft zich gericht op zakkenrollerij op en rond de stations. De KMAR trof drie personen aan zonder geldig paspoort en twee personen zonder plaats bewijs. Een verdovende middelen hond trof bij zes personen enkele grammen drugs aan. Een man die in het bezit was van 70 gram heroïne werd aangehouden. Daarnaast zijn in samenwerking met Prorail roodlichtcontroles bij spoorwegovergangen en controles langs het spoor gehouden. De roodlichtcontroles leverden geen overtredingen op.

In samenwerking met de Belastingdienst, de RDW en de Vreemdelingenpolitie zijn er in Beringe, Maasbree, Helden, Blerick, Venlo crime-checks gehouden. Bestuurders werden gecontroleerd op alcohol, papieren, inbrekerswerktuig, drugs, wapens, illegaliteit enzovoorts. De RDW controleerde met name op de technische staat van de voertuigen. Daarbij bleek dat diverse auto's met kale banden reden.

De Belastingdienst controleerde taxi's op het afdragen van belasting, het in dienst hebben van zwart personeel met een uitkering en dergelijke. Twee taxi's hadden hun papieren niet in orde. Taxibedrijven die zich niet aan de regels houden, kunnen sancties verwachten zoals naheffingen en boetes voor de loon-, omzet- en winstbelasting, BPM en het intrekken van taxivergunningen. Zwartwerkers die ook een uitkering hebben ontvangen, moeten het onterecht ontvangen uitkeringsgeld terugbetalen.

Er werden ook drugscontroles uitgevoerd. Op de Molenheg in Helden werd in een schuur een onlangs afgebroken hennepkwekerij aangetroffen die niet meer in gebruik was. Bij de Hagerhofweg in Venlo trof de politie enkele jongens aan met enkele grammen hennep waar ze afstand van deden. Enkele verdachte personen werden in Tegelen in de gaten gehouden en gecontroleerd, maar er werden geen overtredingen vastgesteld.

De politie controleerde op het dragen van de helm, de gordel, roodlicht, alcohol en snelheid op diverse locaties in het district. Dit leverde in totaal 29 bekeuringen op. Daarnaast werden twee verdachten aangehouden die 21 hennepstekjes bij zich hadden. Verder werd een persoon betrapt op het vervoer van 162 kilo vuurwerk. Een persoon werd aangehouden voor bedreiging van een agent en een automobilist werd aangehouden voor rijden onder invloed. Zes fietsers werden bekeurd voor fietsen zonder licht.

In samenwerking met de gemeenten Venlo en Helden zijn er bij diverse bedrijven milieucontroles uitgevoerd. Bij zeven bedrijven zijn overtredingen vastgesteld. Op het station in Venlo en op de weekmarkt in Panningen is de lokfiets ingezet, maar dat leverde geen fietsendieven op. In het kader van de Wet Wapens en Munitie zijn er controles gehouden bij onder meer wapenverzamelaars. De parketpolitie is op pad geweest om openstaande boetes te incasseren. De exacte resultaten daarvan zijn nog niet bekend.