Persberichten Eemland zuid, 11.50 uur

Utrecht, 30-11-2008

Waarschuwing babbeltruc: gaslek bellers

AMERSFOORT De politie heeft vanaf woensdagmiddag 26 november in totaal drie meldingen ontvangen van bewoners die verklaren te zijn gebeld in verband met een gaslek. Bewoners van de Vondellaan, Vossenstraat en Bilderdijkstraat werden telefonisch benaderd door een persoon die verklaarde dat er een gaslek was en dat de bewoners het huis moesten verlaten. In twee gevallen deed de melder zich voor als een medewerker van de gemeente. Eenmaal werd rechtstreeks gevraagd hoeveel geld de betreffende bewoner in huis had. Geen van de betrokkenen is ingegaan op de melding en belden de politie.

De politie waarschuwt bewoners om alert te zijn op deze babbeltruc. Bij een eventueel gaslek wordt bij ontruiming nooit vooraf gebeld, maar wordt direct aangebeld aan huis. Dit gebeurt in praktijk door een geuniformeerde medewerker van de hulpdiensten politie/brandweer en altijd voorzien van een identiteitsbewijs. Het is overigens altijd verstandig hierom te vragen.

Bedrijfsinbraak

AMERSFOORT- Een 39-jarige Amersfoorter is in de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 november aangehouden op verdenking van inbraak in een bedrijf.

Rond 00.15 uur kreeg de politie een melding dat er een ruit was ingegooid van een bedrijf aan de Puntenbergerlaan. De politie kwam ter plaatse en agenten zagen twee mannen wegrennen. Eén man is aangehouden, de ander kon ontkomen. De 39-jarige aangehouden verdachte bleek een veelpleger te zijn en is meegenomen naar het politiebureau. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Frontale botsing tractor

ACHTERVELD- Een 44-jarige vrouw uit Boord Meerbeek is vrijdagavond 28 november gewond geraakt tijdens een frontale botsing met een tractor.

Rond 20.45 uur kreeg de politie een melding van een verkeersongeval aan de Hessenweg. Een 19-jarige bestuurder van een tractor met oplegger uit Nijkerk was frontaal in botsting gekomen met een personenauto met daarin de 44-jarige vrouw. De vrouw raakte bekneld en is door de brandweer uit haar auto gehaald. Ze liep een gebroken arm op en is naar het ziekenhuis gebracht. Uit onderzoek bleek dat de bestuurder van de tractor niet voldoende was uitgeweken.

Agenten in vrije tijd gaan achter winkeldieven aan

AMERSFOORT- Twee agenten zijn in vrije tijd achter winkeldieven aangegaan. De twee dieven werden beiden aangehouden.

De eerste aanhouding vond plaats aan de Emiclaerhof. Een agent in vrije tijd zat daar op vrijdagmiddag rond 12.30 uur achter een winkeldievegge aan. Winkelpersoneel wilde een man controleren die waarschijnlijk spullen in een tas had gestopt. Deze man ging er met de tas vandoor. De vrouw die bij hem was, is gevolgd door de agent en werd aangehouden vlak voordat ze in haar auto wilde stappen. De vrouw werd in verzekering gesteld. De politie is nog op zoek naar de mannelijke medeverdachte. Er was een flink aantal goederen uit de winkel verdwenen.

De tweede aanhouding betrof een 35-jarige man uit Utrecht. Rond 16.45 uur kreeg de politie een melding dat een agent in vrije tijd een lastige winkeldief onder bedwang hield in een winkel aan de Utrechtsestraat. De man had voor 230 euro goederen gestolen. De ter plaatse gekomen collegas hielden de man aan en namen hem mee naar het politiebureau, waar hij in verzekering werd gesteld.

Man mishandelt winkelpersoneel

LEUSDEN- Een 25-jarige Amersfoorter is op vrijdagmiddag 28 november aangehouden omdat hij een medewerkster van een winkel had mishandeld.

Omstreeks 15.20 uur kreeg de politie een melding dat een klant een medewerkster van een winkel aan de Ursulineweg had mishandeld. De man was het niet eens met de prijs van twee goederen die hij wilde kopen. Toen hij en een vrouw de winkel uitliepen werden ze gecontroleerd door een beveiligingsmedewerker omdat ze een tas hadden meegenomen uit de winkel. Hierop werd de man boos en spuugde de medewerkster van de winkel in haar gezicht en schopte haar. De man en de vrouw wilden er vervolgens in hun auto vandoor gaan, maar een andere winkelmedewerker voorkwam dit. De ter plaatse gekomen politie hield de man aan.

Twee meisjes mishandeld

AMERSFOORT- Twee meisjes van 17 en 19 jaar zijn zaterdagavond mishandeld door andere meisjes.

Omstreeks 18.20 uur kreeg de politie een melding dat twee meisjes waren mishandeld aan de Langestraat. Ter plaatse bleek dat een 17-jarig meisje uit Hoogland en een 19-jarig meisje uit Amersfoort zonder reden bespuugd en mishandeld waren door een groep andere meisjes. Ook waren er vernielingen aan hun fiets gepleegd. Een omstander belde de politie. Twee meisjes, 12 en 13 jaar, uit Amersfoort zijn door agenten aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Bezoeker sportaccommodatie mishandelt medewerker

AMERSFOORT- Een 18-jarige Amersfoorter is in de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 november aangehouden voor mishandeling.

Omstreeks 1.00 uur kreeg de politie een melding dat een bezoeker van een sportaccommodatie aan de Bisschopsweg een toezichthouder had mishandeld tijdens een feest dat daar plaatsvond. De 18-jarige Amersfoorter gedroeg zich vervelend en de toezichthouder wilde dat hij het pand zou verlaten. De jongen was het hier kennelijk niet mee eens en sloeg hem in zijn gezicht. De politie was snel ter plaatse en nam de verdachte mee naar het politiebureau.

Vechtpartij

AMERSFOORT- Twee Amersfoorters, 17 en 18 jaar, zijn zondagmorgen aangehouden omdat ze mogelijk bij een vechtpartij betrokken waren.

Omstreeks 01.15 uur kreeg de politie een melding dat er een vechtpartij plaatsvond op het Euterpeplein. Agenten zagen nog net een paar jongeren op scooters stappen en wegrijden. Ze gingen erachter aan en konden twee jongens aanhouden. Een 17-jarige jongen had teveel gedronken, had een wapen op zak en hasj in zijn bezit. De 18-jarige jongen was ook in het bezit van hasj. De agenten namen de jongens mee naar het politiebureau. De politie doet onderzoek naar de zaak.