Persberichten Rijn & Venen, 12.20 uur

Utrecht , 30-11-2008

Grote brand in schoolgebouw

WOERDEN- In een school aan de Minkemalaan heeft zaterdagmiddag een grote brand gewoed.

Op vrijdagmiddag 28 november kreeg de politie rond 14. 35 uur een melding van een brand in een noodgebouw van een school aan de Minkemalaan. De brandweer kwam ter plaatse en heeft de brand geblust. Er raakte niemand gewond. Zaterdagmorgen rond 01.20 uur kwam er opnieuw een melding binnen van een grote uitslaande brand in hetzelfde noodgebouw. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar het hoofdgebouw. De politie heeft de zaak in onderzoek. De noodlokalen worden afgebroken als gevolg van instortingsgevaar.

Doorrijden na aanrijding

WOERDEN- Een 22-jarige fietsster uit Linschoten is gewond geraakt toen een personenauto tegen haar aanreed.

Rond 18.30 uur reed de fietsster op de M.A. Reinaldaweg toen ze van achteren werd aangereden door een personenauto. De vrouw raakte hierdoor ten val en liep een gekneusde enkel, schrammen en blauwe plekken op. Haar fiets raakte ernstig beschadigd. De bestuurder van de auto keek nog achterom, maar is niet uitgestapt.

Het zou gaan om een kleine, donkere personenauto met daarin een vrouwelijke bestuurder. De vrouw had lang, stijl, blond haar en was tussen de 25 en 30 jaar.

Heeft u iets gezien? Neem dan contact op met de politie van district Rijn & Venen via 0900-8844.

Woninginbreker aangehouden

MIJDRECHT- Een 51-jarige man, adres en woonplaats onbekend, is zaterdagavond 29 november aangehouden omdat hij mogelijk een woninginbraak heeft gepleegd.

Omstreeks 23.00 uur krijgt de politie een melding dat er aan de Hofland een man op straat ligt. De ter plaatse gekomen politie ziet even verderop een man wankelend aan komen lopen die aan het signalement voldoet. De man heeft een tasje bij zich met daarin een groot geldbedrag, een telefoon, een aantal pasjes en een rijbewijs. Hij heeft geen ID bij zich en de agenten houden hem aan. De spullen bleken afkomstig van diefstal en zijn teruggegeven aan de eigenaar, die aangifte heeft gedaan.

Vernieler aangehouden

MONTFOORT- Een 22-jarige man uit Montfoort is zondagmorgen aangehouden voor vernieling.

Rond 04.30 uur kreeg de politie een melding dat er een auto werd vernield aan de Mannenhuisstraat. De aangever had gezien dat drie mannen luidruchtig rondliepen en dat een man een deuk in de motorkap van zijn auto had gemaakt door erop te gaan zitten. De politie was snel ter plaatse en hield de verdachte aan en nam hem mee naar het politiebureau.

Man rijdt op agenten in

WAVERVEEN- Een 37-jarige man is vrijdagavond 28 november met een graafmachine op agenten ingereden.

De politie werd gebeld met het verzoek om ondersteuning van een deurwaarder aan de Hoofdweg die daar voertuigen in beslag moest nemen. Een man zou bovendien voertuigen aan het vernielen zijn. De 37-jarige man uit Kockengen reed vervolgens met een graafmachine op ter plaatse gekomen politieagenten in. Hij werd aangehouden. Een 64-jarige man uit Hoogstraten bemoeide zich ook met de zaak en werd aangehouden voor belemmering.