Politie Noord-Holland-Noord

Overvallers na achtervolging aangehouden

Blokker, 30-11-2008 o Gistermiddag zaterdag 29 november 2008, rond 16.30 uur, is een 26-jarige bewoner van een huis aan de Kolenbergstraat door twee gewapende mannen thuis overvallen. De beide verdachten, een man van 20 en een man van 26 jaar oud beiden afkomstig uit Amersfoort, konden na een achtervolging door de politie in Lelystad worden aangehouden. Ze waren nog in het bezit van de buit en de wapens en zijn in verzekering gesteld in verband met een nader onderzoek.

De bewoner kwam thuis na het boodschappen doen. Hij had zijn voordeur open staan toen de twee mannen naar binnen stormden en één van hen hem bedreigde met een pistool. Hij moest een grote som geld afgeven, maar had dat niet. De aangever vermoedt dat de beiden mannen op zoek waren naar een ander. De mannen lieten het bij bedreigingen en gingen er uiteindelijk per auto vandoor met een laptop en een paar honderd euro. Het slachtoffer zag kans om het kenteken van de auto te noteren en gaf dat telefonisch door aan de politie.

Aanhouding in Lelystad

Omdat het vermoeden bestond dat de verdachten met hun auto gebruik zouden maken van de dijk Enkhuizen-Lelystad hebben agenten daar onmiddellijk post gevat. Rond 17.00 uur kwam de auto met de verdachten erin voorbij rijden, in de richting van Lelystad. De politie daar werd op de hoogte gesteld terwijl de agenten uit Noord-Holland Noord de auto op veilige afstand bleven volgen. Met behulp van een speciale procedure werd de auto aan het eind van de dijk opgevangen door de politie uit Lelystad. De beide mannen konden dankzij uitstekende samenwerking worden aangehouden waarbij de agenten met getrokken pistool opereerden. De buit en het pistool werden aangetroffen alsmede een honkbalknuppel en een boksbeugel. Deze wapens werden in beslag genomen.

De beide verdachten zijn in verzekering gesteld in het politiebureau van Hoorn. De recherche in Hoorn doet het vervolgonderzoek.