Persberichten Heuvelrug, 13.30 uur

Utrecht, 30-11-2008

Vernielers aangehouden

VEENENDAAL- Twee jongens, 19 en 16 jaar, uit Veenendaal zijn zaterdagmiddag 29 november aangehouden voor vernieling van een auto.

Rond 03.25 uur kreeg de politie een melding dat een groep jongens in de Kastanjelaan buitenspiegels van geparkeerde autos had vernield. De ter plaatse gekomen politie hield twee verdachten aan en nam hen mee naar het politiebureau. De 19-jarige jongen is in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Drie jongens aangehouden voor beroving

VEENDENDAAL- Zaterdagmorgen 29 november zijn drie jongens, in de leeftijd van 17, 18 en 22 jaar, aangehouden voor beroving.

Omstreeks 04.00 uur kreeg de politie een melding dat een jongen beroofd zou zijn van geld door drie andere jongens. De ter plaatse gekomen politie trof drie jongens aan die aan de signalementen voldeden. De 18-jarige en 22-jarige jongens uit Veenendaal en de 17-jarige jongen uit Elst werden meegenomen naar het politiebureau en ingesloten. Bij de 22-jarige jongen trof de politie vier wikkels cocaïne aan.

Vermoedelijke woninginbreker aangehouden

VEENENDAAL- Een 18-jarige jongen is vrijdagmiddag 28 november aangehouden op verdenking van poging woninginbraak.

Rond 16.50 uur kreeg de politie een melding dat drie jongens probeerden in de te breken aan een woning in de Adriaen van Ostadelaan. De ter plaatse gekomen politie kon een 18-jarige jongen uit Veenendaal aanhouden. Hij werd in verzekering gesteld. Verder werd er niemand meer aangetroffen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Halt-straf voor rijden op gestolen fiets

VEENENDAAL- Een 13-jarige jongen uit Veenendaal moet een Halt-straf ondergaan omdat hij op een gestolen fiets reed.

Op vrijdagdagmiddag 28 november rond 14.00 uur zagen agenten op de Zandstraat een jongen op een mooie damesfiets fietsen. Toen andere agent voorbij kwam fietsen zette hij de fiets snel op slot en liep weg. De agenten hielden de jongen staande. De fiets werd nagetrokken en bleek afkomstig van diefstal. De jongen werd aangehouden en zijn ouders ingelicht. Hij krijgt een Halt-straf.

Verkeersongeval

RHENEN- Een 73-jarige man uit Veenendaal is vrijdagavond 29 november met pijn in de borst naar het ziekenhuis vervoerd na een verkeersongeval.

Rond 19.15 uur vond er een aanrijding plaats tussen twee autos op de kruising tussen de Lijnweg en de Bergweg. Een 42-jarige automobiliste uit Rhenen stond op de Bergweg te wachten voor het verkeerslicht voor linksaf. Toen dat op groen sprong, reed ze weg. Op dat moment kwam van links over de Lijnweg een 73-jarige automobilist uit Veenendaal aanrijden die kennelijk door rood reed. De 73-jarige man is met zijn auto in de berm terecht gekomen en had pijn in zijn borst, waarop hij naar het ziekenhuis werd vervoerd. De vrouw raakte niet gewond.