Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district
Breda, 30-11-2008

Politie neemt 200 kilo vuurwerk in beslag

BAARLE-NASSAU: De politie nam bij een vuurwerkcontrole zaterdag ongeveer 200 kilo vuurwerk in beslag. De politie controleerde
voertuigen op in- en uitvalswegen van Baarle-Hertog en ook werd er een aantal bussen gecontroleerd. De overtreders kwamen uit alle delen van Nederland. Een overtreder vervoerde ruim 60 kilo vuurwerk in zijn auto.
Het vuurwerk is in beslag genomen voor vernietiging. Tegen de
overtreders zal proces-verbaal worden opgemaakt.

10 aanhoudingen tijdens uitgaansnacht

BREDA: Er was in de nacht van zaterdag op zondag veel publiek op de been in de Bredase binnenstad. Er zijn 10 personen aangehouden. Een 15-jarige jongen uit Breda is even voor middernacht aangehouden omdat hij geen identiteitsbewijs kon tonen, nadat hij de openbare orde verstoorde in de Cingelstraat.
Rond 00.30 uur sprak de politie in de Visserstraat een meisje aan omdat zij vermoedelijk nog geen 16 jaar was, maar wel voor een café stond. Het 15-jarige meisje uit Breda werd verbaal agressief en is aangehouden. Een 17-jarige jongen uit Breda bemoeide zich met de aanhouding en is ook aangehouden.
Rond 00.30 uur is in een horecagelegenheid aan de Visserstraat een 16-jarige jongen uit Sint Willebrord aangehouden voor bezig van harddrugs. De gebruikershoeveelheid cocaïne is in beslag genomen. Rond 01.15 uur is een 18-jarige man uit Sleeuwijk aangehouden. Hij was aan het wildplassen op het Kerkplein en wilde zijn identiteitsbewijs niet tonen. Toen hij werd aangehouden kwam een groepje mannen aan. Een 27-jarige man uit Sleeuwijk behorende bij deze groep bemoeide zich met de aanhouding en beledigde de politiemensen. Ook hij is aangehouden. Om 02.00 uur is een 19-jarige man uit Sleeuwijk aangehouden voor het niet voldoen aan een vordering. De man werd naar aanleiding van hinderlijk gedrag verzocht het centrum te verlaten. Korte tijd later was hij echter weer in de binnenstad aanwezig. Hij is aangehouden. Om 02.20 uur werd een 19-jarige Bredanaar aangehouden op de Haven. De man was een horecagelegenheid uit gezet en begon hierna de portiers te bedreigen. Bij fouillering door de politie bleek de man in bezit van twee verpakkingen cocaïne.
Een 18-jarige man uit Sint Willebrord werd om 03.15 uur aangehouden in de Adriaan van Bergenstraat voor mishandeling van een 24-jarige man uit Breda. De man hield verwondingen in het gezicht en mogelijk enkele losse tanden over aan de slagen in zijn gezicht.
Om 03.20 uur hield de politie op de Haven een 21-jarige man uit De Lier aan. Hij was met een groepje jongeren in conflict gekomen en er werd over en weer geslagen.

In totaal zijn ook 6 personen bekeurd. Daarvan waren drie bekeuringen voor wildplassen en drie voor verstoring van de openbare orde.

Politie treft slapende inbreker aan in woning

BREDA: De politie hield zondag om 04.00 uur een 19-jarige man uit Dordrecht aan voor een woninginbraak. Een buurtbewoner hoorde
glasgerinkel in de woning in de Liniestraat en alarmeerde de politie. Deze trof de man in de woning slapend aan op de bank. Hij verklaarde dronken te zijn en naar huis te willen. De man is ingesloten voor onderzoek. Van de gedupeerde zal aangifte worden opgenomen.

Man aangehouden na mishandeling zus

BREDA: De politie kreeg zondag tegen 03.00 uur melding van huiselijk geweld in een woning in de wijk Heuvel. Hier zouden broer en zus slaags zijn geraakt met elkaar tijdens een ruzie. De 17-jarige bewoonster van het pand verklaarde door haar 27-jarige broer, ook bewoner van het pand, was geslagen. Ook had hij haar beetgepakt en met haar hoofd tegen de keukentafel geslagen en een stoel in haar richting gegooid. De man is aangehouden. Van de vrouw, die meerde blauwe plekken en verdikkingen in het gezicht overhield, is aangifte
opgenomen. De verdachte is ingesloten.

Beschonken bestuurder aangehouden na ongeval

BREDA: Zondag gebeurde even na middernacht een ongeval op de kruising tussen de Oude Liesboslaan en de Ettensebaan. Een bestuurder was hier tegen een verkeersgeleider aan gereden. Hierbij was materiële schade ontstaan. De 22-jarige man uit Sint Willebrord bleek onder invloed van alcohol. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hier kwam uit de ademanalyse een uitslag van 545 ug/l. Het rijbewijs van de beginnend bestuurder is ingevorderd en de man kreeg een rijverbod van 7 uur. De man verklaarde tijdens verhoor die dag een krat pils te hebben leeggedronken. Het ongeval was volgens de
verdachte echter te wijten aan het falen van de remmen in de bocht. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Tweetal aangehouden voor inbraak

BREDA: Een getuige meldde zaterdag om 22.45 uur een inbraak in een pand aan de Vlierenbroek. De getuige hoorde het luid alarm in het bedrijf afgaan en zag dat er licht brandde. Ook zag men een inbreker wegrennen. De politie zag bij aankomst een man met meerdere tassen richting de Arenberglaan rennen. De 28-jarige man is aangehouden en bleek in bezit van computerapparatuur afkomstig uit het pand. In de buurt werd ook een 27-jarige Bredase aangehouden voor betrokkenheid bij de inbraak. Bij het pand bleek een ruit te zijn vernield, waardoor de inbrekers naar binnen waren gegaan. Beide verdachten zijn
ingesloten.

Beschonken bestuurder aangehouden

ETTEN-LEUR: De politie hield zaterdagavond om 21.00 uur een 52-jarige man uit Etten-Leur aan voor rijden onder invloed. De man werd staande gehouden op industrieterrein Vosdonk en onderworpen aan een controle. Hij bleek teveel te hebben gedronken. Na zijn aanhouding bleek uit een ademanalyse op het politiebureau een uitslag van 945 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 12 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor huisvredebreuk

BREDA: Zaterdagmiddag hield de politie om 16.00 uur een 47-jarige Bredanaar aan voor huisvredebreuk. De dronken man was hinderlijk aanwezig in een winkel aan de Bisschopshoeve. Bij aankomst van de politie vertrok de man op verzoek van het winkelpersoneel, maar hij kwam korte tijd later weer terug en wilde niet meer vertrekken. Hierop is de man aangehouden voor huisvredebreuk. Van de winkelier is aangifte opgenomen.

Bestuurder aangehouden voor verlaten plaats ongeval

SINT WILLEBRORD: De politie heeft zaterdagochtend een 40-jarige Bredanaar aangehouden voor het verlaten van de plaats van een ongeval. Vrijdagavond reed een 37-jarige man uit Wanroij tegen middernacht over de A58 ter hoogte van Sint Willebrord richting Breda. Plotseling werd hij op de linkerrijstrook met hoge snelheid van achteren aangereden door een andere personenauto. De 37-jarige man werd met het voertuig gelanceerd. De auto liep zware schade op en alle drie de inzittenden, de 37-jarige man, een 50-jarige man uit Vinkel en een 48-jarige vrouw uit Vinkel hielden nekklachten over aan de aanrijding. Ze zijn door ambulancepersoneel onderzocht.
De politie stelde een onderzoek in naar de eigenaar van de auto die na de aanrijding was weggereden. Door middel van het kenteken van de auto kon de politie zaterdagmorgen de 40-jarige Bredanaar aanhouden. Hij is in verzekering gesteld. De man verklaarde dat jij een sigaret aanstak en daardoor niet oplette toen de aanrijding gebeurde.

Laatst gewijzigd 30-11-2008 14:54 | © Regio Midden en West Brabant |