Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district
Oosterhout, 30-11-2008

Winkeldievegge aangehouden

WAALWIJK: Personeel van een winkel in De Els betrapte zaterdag rond 15.00 uur een winkeldief in een speelgoedwinkel. Een medewerkster zag hoe een vrouw met een poppenhuis de winkel verliet zonder te betalen. Ze hield de vrouw aan en alarmeerde de politie. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. De 56-jarige verdachte uit Vught gaf de diefstal tijdens verhoor toe en is na betaling van een bekeuring van 140,- in vrijheid gesteld.

Man aangehouden na vernielingen in woning ex

WAALWIJK: De politie hield zondag om 01.00 uur een 42-jarige man uit Waalwijk aan in de Bizetstraat. De man wordt ervan verdacht hier in de buurt in de woning van zijn ex vernielingen te hebben gepleegd. Hij vernielde meubels en apparatuur in de woning, nadat hij ruzie had gehad met zijn 39-jarige vriendin. De man is aangehouden en in verzekering gesteld. Van de vrouw is aangifte opgenomen.

Beginnend bestuurster onder invloed veroorzaakt ongeval

TERHEIJDEN: Zondag gebeurde er om 04.15 uur een ongeval op de
Wagenbergse Baan. Een 22-jarige vrouw uit Made reed bij de afslag vanaf de Rijksweg tegen een paal. Bij arriveren van de politie bleek ze onder invloed van alcohol. De vrouw is aangehouden. Uit een ademanalyse op het politiebureau bleek een uitslag van 490 ug/l. De beginnend bestuurster kreeg een rijverbod van 7 uur. Ook het rijbewijs van de bestuurster werd ingevorderd. De auto waar de vrouw in reed is weggetakeld. Tegen haar zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Man aangehouden voor rijden onder invloed

MADE: De politie zag zondag tegen 05.00 uur een auto rijden over de Nieuwelaan in Made. De bestuurder voerde geen verlichting en werd staande gehouden. De 18-jarige Oosterhouter bleek onder invloed van alcohol te verkeren en is aangehouden. Op het politiebureau bleek uit een ademanalyse een uitslag van 545 ug/l. Het rijbewijs van de beginnend bestuurder is ingevorderd. Ook kreeg hij een rijverbod van 5 uur. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt
proces-verbaal opgemaakt.

Beschonken vrachtwagenchauffeur schat hoogte viaduct verkeerd in

OOSTERHOUT: Een getuige meldde zaterdag om 20.35 uur dat er een beschadigde vrachtwagen op de Hoofseweg stond. De bestuurder van de vrachtwagen had de hoogte van het viaduct verkeerd ingeschat en hierdoor was hij tegen het viaduct aangereden en was de kap van de vrachtwagen beschadigd. Bij arriveren van de politie lagen de
afgebroken delen van de kap nog op de weg, maar de vrachtwagen met chauffeur waren verdwenen.
Met behulp van getuigenverklaringen kon de politie in Tilburg, op een afrit van de Rijksweg A58, een 30-jarige Poolse vrachtwagenchauffeur staande houden. Hij reed in de beschadigde vrachtwagen en bleek onder invloed van alcohol. De verdachte kon na aanhouding de ademanalyse niet completeren en hij kreeg een rijverbod van 24 uur.
Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 30-11-2008 14:59 | © Regio Midden en West Brabant |