Politie Haaglanden

Persberichten 30 november

Haaglanden, 30-11-2008

Overval
Den Haag Een Haags echtpaar (63 en 62 jaar oud) is zondagochtend 30 november in hun woning aan de Boomaweg overvallen. De bewoners werden om 06.00 uur in hun slaap verrast door twee mannen, die door een ruit te verbreken, de woning waren binnengedrongen. De overvallers bedreigden het echtpaar met een wapen en sloegen de man ermee op zijn hoofd. Nadat de overvallers een onbekende buit hadden buitgemaakt, verlieten ze de woning. Hierna alarmeerden de bewoners de politie. De recherche van Bureau Loosduinen is op zoek naar getuigen. U kunt bellen met (0900)8844. Doet u dit liever anoniem, bel dan (0800)7000.

Achtervolging
Den Haag Surveillerende politieagenten werden zondagmiddag 30 november opgeroepen om uit te kijken naar een auto die twee aanrijdingen had veroorzaakt en daarna was doorgereden. De auto was zaterdag 29 november bij een woninginbraak gestolen. Omstreeks 13.30 uur zagen politieagenten de bewuste auto op de Hobbemastraat rijden. De agenten zagen dat de auto via de Van Mierrisstraat naar het Terniersplantsoen reed. Hier reed de auto zich vast en de agenten zagen twee personen uitstappen en wegrennen. De agenten zetten de achtervolging in en op de Rubensstraat raakten zij het tweetal kwijt. Omstanders, voornamelijk jonge Marokkaanse jongens wezen de agenten waar een van de verdachten naar toe was gevlucht. Zij vertelden dat de man de moskee in was gegaan. Met behulp van het moskeebestuur kon de verdachte, een 16-jarige Hagenaar, in de moskee worden aangehouden.

Man van auto beroofd
Den Haag De politie kreeg zaterdagochtend 29 november een melding dat een 22-jarige Haagse automobilist op de Van der Kunstraat van zijn auto was beroofd. De automobilist reed omstreeks 05.20 uur op de Van der Kunstraat, toen hij tussen het Leeghwaterplein en de Verheeskade werd klemgereden door een aantal andere autos. Zodra zijn auto stilstond, werd hij uit zijn auto getrokken. Zijn zakken werden geleegd en een overvaller ging er in zijn auto vandoor. De andere overvallers stapten in twee autos en reden weg. Het slachtoffer liep vervolgens naar zijn ouderlijk huis en waarschuwdee van daaruit de politie. De auto van het slachtoffer is teruggevonden op de 1e Lulofdwarsstraat. De politie stelt een onderzoek in.

Man beroofd na pinnen
Den Haag Een 17-jarige Hagenaar is zaterdagavond 28 november tijdens het pinnen door twee mannen beroofd. Het slachtoffer wilde omstreeks 23.15 uur bij een geldautomaat op het Goudenregenplein pinnen. Terwijl hij dit deed, werd hij door een man met een wapen bedreigd en moest hij geld afstaan. Na de beroving stapte de dader achterop een scooter en reed weg via de Thomsonlaan naar de Fahrenheitstraat.

Diefstal in zwembad
Den Haag Een 12-jarige Hagenaar is zaterdagavond 29 november omstreeks 20.25 uur op heterdaad betrapt toen hij een tas wegnam uit een kluisje. De jongen was met twee andere jongens in het zwembad Zuiderpark en op camerabeelden was te zien dat hij de tas wegnam. De jongen werd aangehouden en overgedragen aan de politie. De verdachte is als 12-minner ook al in aanraking geweest met jusitie en in overleg met de officier van justitie is hij in verzekering gesteld en wordt hij maandag 1 december voorgeleid.

Autokraker aangehouden
Den Haag Terwijl hij met een scherp voorwerp bezig was om een geparkeerde auto open te breken, werd een 35-jarige Hagenaar door een politiebiker op heterdaad betrapt. De biker fietste zaterdagochtend 29 november om 11.15 uur door een parkeergarage aan de Amsterdamse Veerkade. Hij betrapte de verdachte op heterdaad en hield hem aan.

Voetballers aangehouden na diefstal
Leidschendam Na afloop van een voetbalwedstrijd tussen RKAVV en VV Leonidas bleek zaterdagmiddag 29 november dat de tegenstander een aantal tassen had weggenomen van het terrein van RKAVV. Na de ontdekking van de diefstald, werd de politie gewaarschuwd. Agenten hielden de bus waamee het voetbalteam van VV Leonidas onderweg naar huis was bij het benzinestation Vrijenban staande. In de bus werden vijf sporttassen met sportshirts van RKAVV en een tas met voetbalschoenen aangetroffen. Omdat de spelers van VV Leonidas elkaar de hand boven het hoofd hielden en niet wilden vertellen wie de tassen hadden weggenomen, besloten de agenten om vijftien jongens ( van 17,18 en 19 jaar oud) uit Rotterdam en Schiedam aan te houden. Ook bij de politie bleven de verdachten ontkennen. Zij zijn allen in verzekering gesteld.

Getuige voorkomt straatroof
Voorburg Doordat hij zijn hond op de verdachten afstuurde, voorkwam een 48-jarige man uit Voorburg zaterdagmiddag 29 november dat een 31-jarige man uit Voorburg van zijn bromfiets werd beroofd. De bromfietser reed omstreeks 16.50 uur vanuit het stadsdeel Laak naar zijn woning in Voorburg, toen bij merkte dat hij werd gevolgd door twee mannen op een bromfiets. Op de Prinses Beatrixlaan nabij de Hendrik van Boeijenlaan werd hij door het tweetal klemgereden. Een van zijn belagers probeerde hem van de bromfiets te duwen. Door gas te geven, kon hij dit voorkomen. Het lukte de Voorburger nog om een paar meter door te rijden, maar toen viel hij. De Voorburger bleef uit alle macht proberen om de diefstal te voorkomen, maar werd door zijn belager geslagen. Op dat moment kwam de getuige met zijn hond aangelopen. Toen de getuige doorhad wat er gebeurde, bedacht hij zich geen moment. Hij schreeuwde de verdachten toe en liet zijn hond los. De verdachten stapten op hun bromfiets en kozen het hazenpad.

Preventieactie positief ontvangen
Wassenaar Zakkenrollers zijn overal actief, ook in Wassenaar. Zeker met de donkere maanden, waarin vanwege de feestdagen veel gewinkeld wordt, is het zaak om goed op uw spullen te passen. De politie hield daarom zaterdag 29 november op de Langstraat en de Luifelbaan een preventieactie gericht op zakkenrollerij. Politieadspiranten spraken het winkelend publiek aan en wezen hen op het gemak waarmee een zakkenroller zijn slag kan slaan, doordat hun tas niet dicht was of doordat ze hun tas verkeerd bij zich droegen. De adspiranten deelden flyers uit en gaven advierzen. De actie werd door het winkelend publiek en de winkeliers positief ontvangen.

Schouder uit de kom bij aanrijding
De Lier Een 19-jarige bromfietser uit De Lier is zaterdagavond 29 november gewond geraakt toen zij werd aangereden door een personenauto. Het meisje reed omstreeks 20.00 uur op de Hoofdstraat toen zij werd aangerden door een 41-jarige automobilist die afsloeg. Door de aanrijding raakte de schouder van het meisje uit de kom en moest zij voor behandeling naar het Reinier de Graafziekenhuis. Zowel de bromfietster als de automobilist hadden teveel gedronken. De politie stelt onderzoek in.

Vrouw breekt been
Naaldwijk Een 81-jarige vrouw uit Naaldwijk is zaterdagmiddag 29 november gewond geraakt terwijl zij de Verdilaan overstak. De vrouw stak om 17.45 uur op het zebrapad de Verdilaan over en werd daarbij aangereden door een 45-jarige automobilist uit Naaldwijk. Met een breuk in haar onderbeen en een verwonding in haar gezicht werd ze naar het ziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Openbare dronkenschap
Kwintsheul De politie kreeg zaterdagavond 29 november een melding dat een man in het water aan de Heulweg zou liggen. Toen de agenten ter plaatse kwamen, bleek de man met hulp van twee andere mannen alweer op het droge te staan. Zowel de man, een 45-jarige man uit Polen, als de twee mannen die hem geholpen hadden, waren dronken. Nadat de man door de GGD was onderzocht, werd hij voor openbare dronkenschap aangehouden.

Gordelcontrole
Poeldijk 450 voertuigen werden zaterdag 29 november tussen 14.00 en 17.30 uur gecontroleerd bij een verkeerscontrole op de Arckelweg. De politie controleerde op het dragen van de autogordel. Veertien maal werd een bekeuring uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel, drie automobilisten kregen een bekeuring voor het mobiel bellen en twee omdat ze het rode verkeerslicht negeerden.

Geldlopers overvallen, politie zoekt getuigen
Delft Bij een overval op twee geldlopers hebben de overvallers een onbekend geldbedrag buitgemaakt. De geldlopers werden vrijdagmiddag 28 november omstreeks 16.15 uur op de Markt overvallen door twee mannen op een donkere bromscooter. De overvallers gingen er met een onbekende buit vandoor via de steeg die naar de Jacob Gerritsestraat loopt. De politie heeft een summier signalement van de overvallers. Het gaat om twee mannen die op een donkere bromscooter reed. De bestuurder droeg een donkerkleurige jas en een donkere broek. De bijrijder droeg eveneens een donkere jas en een lichte broek. Beide overvallers hadden een blauw/witte helm op.
Direct na de overval startte de politie een Burgernetactie die twee reacties opleverde. De politie is op zoek naar getuigen die de overval hebben zien gebeuren. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

Heterdaad
Delft Een 21-jarige Hagenaar is zaterdagavond 29 november op heterdaad betrapt toen hij in een woning aan de Juniusstraat inbrak. De politie kreeg om 22.13 uur een melding dat twee mannen de voordeur van een woning intrapten. Toen de agenten ter plaatse kwamen, vertelde de melder dat zij naar de tweede etage moesten lopen. Op de galerij zagen de agenten een man uit een woning komen. Toen de man de agenten zag, rende hij hard weg. In de woning werd de tweede man, een 21-jarige Hagenaar, aangehouden. Ook de auto waarin de twee verdachten zich verplaatsten, werd in beslag genomen. De politie is op zoek naar de tweede verdachte.

In paniek van balkon
Delft Doordat hij in paniek van een balkon aan de Van der Lelystraat sprong, is een 43-jarige Delftenaar zondagochtend 30 november gewond geraakt. De politie kreeg om 03.35 uur een melding dat iemand met een hakbijl de voordeur van een woning aan de Van der Lelystraat had open gehakt en zo de woning was binnengedrongen. Bij de woning troffen de agenten een 46-jarige Delftenaar aan die een hakbijl in zijn handen had. Hij werd aangehouden. Omstanders waarschuwden de agenten dat de bewoner van de woning van het balkon was gesprongen en door buren was opgevangen. De bewoner, een 43-jarige Delftenaar raakte door de sprong gewond aan zijn rug en hij werd vervoerd naar een Haags ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de ruzie.

Onder invloed
Nootdorp Het feit dat haar zes weken oude baby in een maxicosi op de achterbank stond, weerhield een 25-jarige automobiliste uit Pijnacker er niet van om onder invloed achter het stuur te gaan zitten. De politie zag de vrouw zaterdagochtend 29 november omstreeks 05.45 uur op de Oudeweg rijden. De vrouw trok de aandacht doordat de auto een defect achterlicht had. Bij de controle bleek dat de vrouw onder invloed was en zij werd aangehouden. Aan het bureau blies zij 305 ugl. Zij verklaarde dat zij op een feestje ruzie had gehad met haar vriend. Hij was weggegaan en zij besloot om zelf maar naar huis te rijden.

Straatrovers aangehouden
Zoetermeer Een 17-jarige jongen uit Zoetermeer is zaterdagavond 28 november aangehouden nadat hij op de Mandelabrug een 16-jarige Zoetermeerder had beroofd. Het slachtoffer liep omstreeks 21.35 uur op de brug toen hij door de verdachte van zijn mobiele telefoon werd beroofd. Een en ander was vastgelegd door cameras, waarna de verdachte korte tijd later werd aangehouden.

Mishandeling controleurs
Zoetermeer Een groep jongens probeerde zaterdagavond 29 november om 23.10 uur aan een vervoerbewijscontrole te ontkomen door op station Centrum West het voertuig van de Randstadrail te verlaten. Controleurs van de HTM waren in het voertuig bezig met de vervoerscontrole toen de groep probeerde te ontkomen. Door te duwen en te trekken en stompen uit de delen, probeerden ze uit te stappen. Na een worsteling konden de controleurs twee verdachten, een 23-jarige man uit Zoetermeer en een 21-jarige Delftenaar, aanhouden. De anderen ontkwamen.