Nederlandse Tafeltennisbond

Poolse Open
Li Jiao maakt het Wang Yue Gu lastig in halve finale Poolse Open Li Jiao was tijdens de halve finale van de Poolse Open dicht bij een grote verrassing. De Nederlandse tafeltennisster hoefde pas in de zevende game haar opponente Wang Yue Gu te feliciteren. Net als Li Jie is de Oranjespeelster zeker van de ITTF Pro Tour Finals.

Li Jiao kende een succesvolle internationale rentree op de Pro Tour. Pas in de halve finales van de Poolse Open werd ze gestuit door Wang Yue Gu uit Singapore. (ARCHIEFFOTO: © Manfred Schillings / NTTB)

De Nederlandse startte in de Poolse hoofdstad Warschau uitstekend met een 11-8 winst in de eerste game. Daarna kwam Wang, de nummer acht van de wereld en als tweede geplaatst, op een 2-1 voorsprong via 12-10 en 11-3. Toch vocht de 35-jarige Heerguwaardse zich weer terug in de wedstrijd met 12-10 in de vierde game.

De partij tussen de Oranjespeelster, de nummer 15 van de wereld, en haar opponente uit Singapore bleef ook daarna gelijk op gaan. Wang nam een 3-2 voorsprong via een 11-8 zege in de vijfde game, maar Li Jiao kwam met dezelfde cijfers in de zesde game weer terug tot 3-3.

In de zevende en beslissende game nam Wang steeds een voorsprong en moest Li Jiao met 11-6 het onderspit delven. Ondanks het net aan missen van de eindstrijd kan de Nederlandse terugkijken op een geslaagde rentree op het internationale podium. Sinds ze zich halverwege oktober na de gouden EK-landenwedstrijden moest terugtrekken vanwege oververmoeidheid, speelde Li alleen in clubverband.

Behalve Li Jiao heeft ook Li Jie zich verzekerd van de deelname aan de ITTF Pro Tour Grand Finals van 11 tot en met 14 december in Macao. De beste zestien vrouwen van het afgelopen seizoen strijden daar om de titel.

Uitslagen Poolse Open, zondag

Enkelspel, halve finales
Li Jiao (4) - Wang Yue Gu (Sin, 2) 3-4 (11-8 10-12 3-11 12-10 8-11 11-8 6-11)

NTTB/HH