Politie Zaanstreek-waterland

Aanhoudingen in uitgaanscentra

Zaandam / Purmerend, 30-11-2008 o De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in de uitgaanscentra in Purmerend en Zaandam verschillende aanhoudingen verricht naar aanleiding van opstootjes en vechtpartijen. Niemand raakte ernstig gewond.

In Purmerend gingen twee groepen met elkaar op de vuist op de Koestraat. De politie heeft de partijen gescheiden en vier jongemannen in de leeftijd van 17 en 18 jaar aangehouden wegens openlijke geweldpleging. Zij zijn ingesloten op het bureau voor verhoor. Een 27-jarige Purmerendse werd in een horecagelegenheid aan de Koemarkt door drie andere bezoekers geslagen en geschopt. Beveiligingspersoneel kwam tussenbeide en zette de drie amokmakers op straat, waar ze door de politie werden aangehouden. De verdachten, een 29-jarige vrouw en een 34-jarige man uit Purmerend en een 34-jarige vrouw uit Tilburg, hebben een nachtje in de politiecel doorgebracht. Zij zijn met een proces-verbaal wegens mishandeling heengezonden.

In het centrum van Zaandam heeft de politie zaterdagnacht diverse keren op moeten treden bij ongeregeldheden. Rond half vier grepen agenten in bij een vechtpartij op de Damkade. Een 19-jarige Zaandammer en een 43-jarige man uit Koog aan de Zaan zijn aangehouden wegens mishandeling en openlijke geweldpleging. De laatste verzette zich hevig tegen zijn aanhouding; er moesten meerdere agenten aan te pas komen om de man in bedwang te krijgen. Bij andere opstootjes werden nog eens twee personen wegens mishandeling aangehouden. Ook heeft de politie enkele lastige horecabezoekers uit het centrum verwijderd.