Politie Zuid-Holland-Zuid

Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 30-11-2008 o Persberichten district I

MET 117 KILOMETER DOOR BEBOUWDE KOM
HENDRIK-IDO-AMBACHT De politie heeft zaterdagmiddag 29 november bij een verkeerscontrole op de Rietlaan het rijbewijs ingevorderd van een 42-jarige man uit Barendrecht. De verdachte reed op zijn motor met een snelheid van 117 kilometer over de Rietlaan. De man zal moeten voorkomen. Tijdens de verkeerscontrole kregen in totaal 18 bestuurders een boete voor te snel rijden. Eén bestuurder werd bekeurd voor het rijden zonder gordel en één bromfietser kreeg een bekeuring voor het rijden zonder helm. De politie hield de controle met het oog op de verkeersveiligheid.

VUURWERK
HENDRIK-IDO-AMBACHT De politie heeft in samenwerking met de Douane zaterdagmiddag 29 november op een parkeerplaats aan de A16 een 35-jarige man uit Den Haag aangehouden. Hij had in zijn bestelauto in totaal 750 kilo vuurwerk liggen. De man is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. Het vuurwerk is in beslag genomen.

RIJBEWIJS KWIJT
DORDRECHT Een 31-jarige man uit Schiedam is zaterdagmiddag 29 november bij een controle op de Bloys van Treslingstraat zijn rijbewijs kwijtgeraakt. De man zat te drinken in de auto en bleek geen rijbewijs te hebben. Hij had een promillage van bijna 1,7. Voor een ervaren bestuurder is het maximum toegestane promillage 0,5 en voor een beginnend bestuurder 0,2.

MISHANDELING
ZWIJNDRECHT De politie heeft zaterdagavond 29 november een 20-jarige man uit Zwijndrecht in zijn woning aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 22-jarige vrouw op het Doelpad. De verdachte was vanaf de voetbalvereniging aan het Doelpad achter op de fiets meegereden met het slachtoffer. Beiden wonen bij elkaar in de buurt. De verdachte wilde thuis worden afgezet. Toen de vrouw aangaf daarvoor geen tijd te hebben, werd de verdachte agressief en heeft hij de vrouw mishandeld. De man is na zijn aanhouding overgebracht naar het politiebureau en wordt nog gehoord.

HARDDRUGS
HENDRIK-IDO-AMBACHT De politie heeft zondagochtend 30 november twee mannen van 27 en 42 jaar uit Frankrijk aangehouden op een parkeerplaats aan de A16. Beide mannen waren in het bezit van een hoeveelheid drugs, vermoedelijk heroïne en cocaïne. De drugs zijn in beslag genomen en de mannen zijn aangehouden. Zij worden nog gehoord.