ProRail

Persbericht


01-01-1900

ProRail en NS: treinverkeer Amsterdam zondag volledig hervat

Vanaf zondag 30 november is weer volledig treinverkeer mogelijk rond Amsterdam. Op de plaats waar vorig weekend door de ontsporing van een goederentrein vier van de zes sporen onbruikbaar werden, zijn drie tijdelijke sporen gebouwd. De volledige dienstregeling wordt hervat ondanks het feit dat nog niet alle sporen beschikbaar zijn.Â

De afgelopen week is door ProRail en de spooraannemers dag en nacht gewerkt om het beschadigde spoor weer beschikbaar te krijgen. De schade was enorm: zoân 500 meter rails en vele wissels waren total loss en moesten volledig worden vernieuwd. Ook waren er beschadigingen aan de brug over het Lozingskanaal.

In overleg met NS heeft ProRail gekozen voor tijdelijk herstel om zo snel mogelijk weer volgens het spoorboekje te kunnen rijden. Reizigers zullen de komende weken nog wel rekening moeten houden met enige vertragingen, omdat treinen op die plek met een lagere snelheid moeten rijden. Dit is nodig om het nieuwe spoor âin te rijdenâ. Het spoor wordt in de komende maanden/weken definitief hersteld en zal plaatsvinden zonder hinder voor treinreizigers.

Het GVB Amsterdam heeft een bijzondere prestatie geleverd door tienduizenden treinreizigers alternatieve reismogelijkheden per metro aan te bieden.