Politie Zeeland


---


O-2314-2008 Onder invloed, Goes
Op de Ringbaan West in Goes is vannacht een vrouw door de Zeeuwse politie betrapt op het rijden onder invloed.
De vrouw werd rond 03.00 uur gecontroleerd in haar personenauto. De agenten wilden haar op straat een blaastest laten doen. Uit deze test kwam de uitslag dat zij teveel had gedronken. Zij is overgebracht naar het bureau waar zij nogmaals een blaastest moest doen om het juiste promillage te bepalen. Dit weigerde de vrouw. Hierop is een arts naar het bureau gehaald. Hij heeft een bloedmonster van de vrouw afgenomen waardoor exact bepaald kan worden hoeveel de vrouw gedronken had. Haar rijbewijs is ingenomen door de politie.

O-2315-2008 Weer stoelengooier bekeurd
Op het terras van een café aan de Grote Markt in Goes was een 32-jarige man uit Kapelle met stoelen aan het gooien.
Omdat het wettelijk verboden is andermans goederen te vernielen, danwel een poging daartoe te doen, gingen agenten naar de man toe om voor hem een bekeuring uit te schrijven. Dit lukte echter niet zonder slag of stoot. De man wilde namelijk op geen enkele manier meewerken om zijn identiteit te bevestigen. (Door het tonen van een ID-bewijs zou dit al heel makkelijk gegaan zijn...) Dan zit er voor de agenten nog maar één ding op: meenemen naar het bureau. Daar aangekomen wilden de agenten de man verhoren. Uiteindelijk lukte dit na lange tijd. Toen de agenten de man weer de straat op wilden sturen werd hij bedreigend tegen één van de agenten. Die vertelden hem dat hij hier niet mee moest beginnen, omdat hij anders voor de tweede keer aangehouden zou worden. Hierop wilde de man het bureau niet meer uit. Hij werd door de agenten letterlijk buiten gezet. Ondanks dat de man een cel met een ingebouwd toilet had, vond hij het toch nodig om zijn cel onder te plassen. De kosten voor het schoonmaken krijgt hij gepresenteerd.

Z-2316-2008 Teveel decibellen
Een 20-jarige automobilist uit Axel kreeg zaterdagnacht 28 dagen te tijd om zijn auto in orde te brengen.
De politie heeft namelijk het kentekenbewijs van zijn auto ingevorderd. Hij moet de auto opnieuw laten keuren omdat deze niet aan een gestelde inrichtingseis voldoet. De auto produceerde namelijk veel te veel decibellen. De Axelaar krijgt voor de herkeuring 28 dagen de tijd. Daarna kan hij zijn auto weer laten controleren door de agenten en als alles goed is krijgt hij zijn kentekenbewijs weer terug. Ook kan hij een forse boete verwachten. De auto mocht 83 decibellen ten gehore brengen, maar deze produceerde er maarliefst 100.

W-2317-2008 Graffitispuiter aangehouden
In de Gortstraat in Middelburg hebben agenten van de Zeeuwse politie zondag omstreeks 01.45 uur een graffitispuiter op heterdaad betrapt.
De jongen, een 15-jarige Middelburger, zette zijn tag bijna onder de ogen van de agenten. Die wilden hem een bekeuring geven, maar de jongen vroeg er zelf om doorgestuurd te worden naar HALT. De agenten nemen hiervoor contact op met de ouders van de jongen en, als zij het goed vinden, dan kan de jongen bij HALT zijn straf 'uitzitten'. De spuitbus van de Middelburger is in beslag genomen door de politie.