Politie Zeeland


---


W-2318-2008 Verdachte van diefstal en heling aangehouden
Door de Zeeuwse politie is afgelopen zaterdag een 21-jarige Oost-Souburger aangehouden als verdachte van diefstal en heling van een brommer en brommeronderdelen.
In de schuur van de man werden de onderdelen aangetroffen. De politie kwam op het spoor van de man doordat een benadeelde van de diefstal van een brommer op internet zijn eigen brommer in onderdelen te koop zag aangeboden. Deze man is naar het bureau gegaan en de politie is naar het opgegeven adres gegaan. Daar werden dus verschillende brommeronderdelen aangetroffen. De 21-jarige is aangehouden en overgebracht naar Torentijd. Daar is hij gehoord, maar hij verklaarde van niets te weten. Hij is in verzekering gesteld en zit nu nog vast. De man doet afstand van alle in beslag genomen brommeronderdelen. Het onderzoek is nog niet afgerond. Bij de man thuis is zijn computer in beslag genomen om nog meer bewijzen te vinden.

Z-2319-2008 Schuurtje in brand, Clinge
De eigenaar van een schuurtje in de 's-Gravenstraat in Clinge heeft gistermiddag rond 16.30 uur aangifte gedaan van brandstichting in het schuurtje.
Door onbekenden waren vermoedelijk rotjes in het schuurtje gegooid waardoor brand was ontstaan in spullen die daar waren opgeslagen. Door een getuige werden de namen genoemd van vier mogelijke verdachten. Deze vier betroffen jongens in de leeftijd van 11 (1) en 14 (3) jaar oud. De vier verdachten zijn, in gezelschap van hun ouders, gehoord door de politie en de schade zal op hen verhaald worden. Tegen de jongens wordt proces-verbaal opgemaakt.

W-2320-2008 Wapens en drugs in beslag genomen
Na een melding van een verdachte situatie in Zoutelande gingen politieagenten van de Zeeuwse politie vanmorgen om 08.19 uur ter plaatse naar de Duinweg in Zoutelande.
Gemeld werd dat een groepje jongeren de duinen in was gegaan en zich ophield bij leegstaande woningen aldaar. Op het moment dat de politie ter plaatse kwam zagen de agenten 6 jongens hen tegemoet komen. De agenten vroegen hun om hun ID-bewijzen te tonen. Zij bleken allen afkomstig uit de gemeente Schouwen Duiveland. Alle verdachte personen waren tussen de 20 en 28 jaar oud. Bij onderzoek aan de kleding werd bij de 28-jarige een mes aangetroffen. Toen de agenten de twee auto's gingen onderzoeken waar de mannen mee waren gekomen troffen zij ook nog xtc-pillen, cocaïne en twee messen aan. Ook werd een aantal patronen voor een schiethamer in beslag genomen. Door de verdachten werd afstand gedaan van de aangetroffen goederen.

O-2321-2008 Vernielingen aangericht met shovel
Tussen zaterdag 16.00 uur en zondag 08.45 uur hebben onbekenden zonder toestemming gebruik gemaakt van een shovel die op de Strandweg in Bruinisse stond.
Met de shovel zijn vernielingen aangericht op een recreatieterrein aldaar. Gras werd vernield en een boom werd omgereden. Door de eigenaar van het terrein is aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in naar de vernielingen. Een schadebedrag is nog niet bekend.





Politie Zeeland