Politie Zeeland


---


Z-2309-2008 Onder invloed Hulst
Op zaterdag 29 november omstreeks 22.18 uur is een 39-jarige vrouw uit de gemeente Hulst betrapt op het rijden onder invloed.
De vrouw reed over de Sint Josephstraat in Hengstdijk in haar auto toen zijn werd gecontroleerd door agenten van de Zeeuwse politie. Ze moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat zij bijna vier keer teveel had gedronken dan is toegestaan. De vrouw moest haar rijbewijs bij de agenten inleveren.

Z-2310-2008 Inbraak in woning, Heikant
In een woning aan de Julianastraat in Heikant is tussen zaterdagmiddag 16.45 uur en 21.45 uur ingebroken.
Uit de woning werd een televisie meegenomen, evenals een kinderspaarpot. De technischer echerche gaat sporenonderzoek doen in de woning. De dader(s) is/zijn binnengekomen door een raam te verbreken.

O-2311-2008 Geluidsoverlast in 's-Gravenpolder
Omstreeks 00.30 uur vannacht kregen agenten van de Zeeuwse politie een melding van geluidsoverlast in 's-Gravenpolder.
In een woning in de Ambachtsstraat was een feestje aan de gang. Op het verzoek van de agenten werd direct de muziek zachter gezet. De agenten zagen wat pakketten met vuurwerk in de woning staan en wilden dit in beslag nemen. Toen werden zowel de bewoner van het pand als de feestgangers wat recalcitranter en weigerden verder alle medewerking. De politie heeft een machtiging tot binnentreden in de woning aangevraagd om het vuurwerk te kunnen meenemen. Toen die was gearriveerd bleek het vuurwerk te zijn verstopt. De bewoner van de woning krijgt nu twee processen-verbaal: één voor het niet voldoen aan een bevel/vordering en één voor het wegmaken van inbeslaggenomen goederen.

O-2312-2008 Auto op kop in sloot
Gistermorgen omstreeks 08.00 uur kwam er een melding binnen bij de Zeeuwse politie dat er een auto op zijn kop in de sloot lag op de Lokkershofweg in Noordwelle.
De politie is snel ter plaatse gegaan. Bij de auto troffen de agenten niemand meer aan. Door een takelbedrijf is de zwaar beschadigde auto uit het water gehaald. De agenten zijn meteen doorgereden naar het adres van de tenaamgestelde van de auto, maar daar werd geen gehoor gegeven. De eigenaar van de auto krijgt een proces-verbaal voor het verlaten van een plaats ongeval. De eigenaar, een 59-jarige man uit de gemeente Schouwen Duiveland, informeerde 's morgens bij de meldkamer van de politie waar zijn auto was gebleven. Hierop is de man verhoord. Hij verklaarde vannacht een ongeval te hebben gehad. Hij vermoedde dat er slik op de weg lag en dat zijn auto daardoor van de weg geraakt was. De man verklaarde geen hulpdiensten gebeld te hebben, omdat zijn telefoon in de auto lag. Na een half uur gewacht te hebben op de plaats van het ongeluk is de man naar huis gelopen. Wonder boven wonder is de man niet gewond geraakt. Voor het doen van een blaastest was het inmiddels te laat.

Z-2313-2008 Onder invloed
Een 32-jarige man uit Schiedam is vannacht op de N252 in Sluiskil betrapt op het rijden onder invloed.
De politie zette de auto aan de kant omdat een koplamp niet werkte. De man moest een blaastest ondergaan omdat de agenten alcohol roken. Hieruit bleek dat hij bijna drie keer teveel had gedronken. Zijn rijbewijs moest bij de agenten achterblijven.