Prijsuitreiking winnares Fonnet Bleeker Stophersentumoren.nl prijs


MAARN, 20081130 -- Drs. Fonnet Bleeker heeft gisteren de STOPhersentumoren.nl stimuleringsprijs gewonnen. Naast het winnen van vijfduizend euro, een oorkonde en een hersenbokaal zal zij ook gedurende een jaar de beoordelingscommissie versterken.

Drs. Fonnet Bleeker doet aan het Academisch Medisch Centrum Amsterdam, afdeling Neurochirurgie, promotieonderzoek naar genetische veranderingen in de meest kwaadaardige primaire hersentumor, het glioblastoma multiforme. Het uiteindelijke doel is om de rol van specifieke eiwitten, de zogenaamde `kinasen', te ontrafelen bij de groei van deze hersentumoren, om vervolgens medicijnen te kunnen toepassen die heel gericht ingrijpen op de stofwisseling van de tumorcellen. De hoop is dat op basis van deze benadering in de toekomst beter een `op maat gesneden' behandeling kan worden ingesteld voor individuele patiënten met deze tumoren.

Prof. Dr. M.C.H. Donker vertelde tijdens de uitreiking dat de jury unaniem tot het oordeel was gekomen dat het onderzoek van mevrouw F.E. Bleeker het meest originele van de inzendingen was, met een reële potentie om te zijner tijd bij te dragen aan de behandeling van primaire hersentumoren. De jury was ook onder de indruk van de eigen bijdrage die mevrouw F.E. Bleeker in de onderzoeksgroep levert, en van haar lijst van publicaties en presentaties".

De STOPhersentumoren.nl stimuleringsprijs is opgericht met het doel om jonge onderzoekers te stimuleren en te motiveren meer aandacht en onderzoek te doen geven naar primaire hersentumoren. Zitting te mogen nemen gedurende 1 jaar tussen de gevestigde beoordelingscommissieleden van professoren en hoogleraren geeft een wezenlijke bijdrage aan deze doelstelling.

http://www.STOPhersentumoren.nl





Ingezonden persbericht