De beste Belgische aardappeltelers worden bekroond op de internationale vakbeurs INTERPOM | PRIMEURS 2008 in Kortrijk Xpo

25/11/2008 10:00

KORTRIJK XPO

Van 30 november t.e.m. 2 december opent de internationale vakbeurs INTERPOM | PRIMEURS haar deuren in Kortrijk Xpo. De 4e BPQA - Belgian Potato Quality Award wordt er officieel uitgereikt op 30/11 aan de beste aardappeltelers van het land in aanwezigheid van Vlaams Minister van Landbouw Chris Peeters en een vertegenwoordiger van de Waalse Minister van Landbouw. INTERPOM | PRIMEURS vormt hiervoor het ideale kader . "Het meest complete informatie- en ontmoetingsforum voor de hele aardappel-, groenten- en fruitbranche - van teelt t.e.m. verwerking". De slogan van deze vakbeurs geeft u precies weer wat er wordt gepresenteerd: een nooit eerder zo volledig aanbod van landbouwmachines, pootgoed, verse en verwerkte aardappelen/groenten/fruit, gewasbescherming, verpakking, enz van 185 exposanten uit de Benelux, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Spanje, Zwitserland en Tsjechië. De organisatie verwacht tijdens dit Internationale Jaar van de Aardappel opnieuw meer dan 12000 professionele bezoekers uit meer dan 20 landen.

Van 30 november tot en met 2 december opent de vakbeurs INTERPOM | PRIMEURS haar deuren in Kortrijk Xpo. De 4e BPQA - Belgian Potato Quality Award wordt er officieel uitgereikt. Deze tweejaarlijkse award is een beloning voor aardappeltelers die, met respect voor de goede landbouwpraktijken en het milieu, op een rendabele en marktgerichte manier kwaliteitsvolle aardappelen telen. Tijdens het groeiseizoen 2008 werden volgende genomineerde telers opgevolgd:

- Coenegrachts Jan, Lafelt-Riemst

- Nemegheer Bart, Tielt

- Van Den Bossche Carlos, Kaprijke

- Cap Guido et Véronique, Ernage

- Comijn Stéphane et Hervé, Amay

- Geeraerts Christophe et Antoine, Fromiée

- Vrancx Steve, Gosselies

De besten mogen tijdens INTERPOM | PRIMEURS op zondag 30 november om 11.30u deze felbegeerde award in ontvangst nemen.

INTERPOM | PRIMEURS vormt het ideale kader voor de uitreiking van de BPQA. "Het meest complete informatie- en ontmoetingsforum voor de hele aardappel-, groenten- en fruitbranche - van teelt tot en met verwerking". De slogan van deze internationale vakbeurs geeft u precies weer wat van 30 november tot en met 2 december in Kortrijk Xpo wordt gepresenteerd: een nooit eerder zo volledig aanbod van landbouwmachines, pootgoed, verse en verwerkte aardappelen/groenten/fruit, gewasbescherming, verpakking, enz-van 185 exposanten uit de Benelux, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Spanje, Zwitserland en Tsjechië. De organisatie verwacht tijdens dit Internationale Jaar van de Aardappel opnieuw meer dan 12.000 professionele bezoekers uit meer dan 20 landen.

Tijdens INTERPOM | PRIMEURS worden in samenwerking met VLAM en met APAQ-W ook presentaties over actuele thema's in de AGF-branche gegeven. Zo is er op 1 december een panelgesprek met vertegenwoordigers vanuit de Belgische aardappelketen over: "De successtory van de Belgische aardappelsector. Kansen en bedreigingen voor morgen." Op 2 december wordt een overzicht gebracht van de marktsituatie voor verse en verwerkte groenten, en aansluitend de "kansen voor de West-Vlaamse groentesector via de gelijkwaardigheid IKKB-standaard met buitenlandse systemen als QS in Duitsland en VVAk in Nederland".

INTERPOM | PRIMEURS is een initiatief van Belgapom, de erkende beroepsvereniging voor de Belgische aardappelhandel en -verwerking. De praktische organisatie gebeurt door Kortrijk Xpo.

Praktische info - INTERPOM | PRIMEURS 2008:

Data: zondag 30 november & maandag 1 en dinsdag 2 december 2008 (elke dag van 10-18u)

Plaats: Kortrijk Xpo (Doorniksesteenweg 216, 8500 Kortrijk - België)

Toegang: enkel voor professionelen uit de aardappelen-, groenten- en fruitbranche

Voor verdere informatie: Kortrijk Xpo, www.interpom-primeurs.be

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen:
Zie het origineel