Ingezonden persbericht

Hoe een goed doel ongewild misbruikt kan worden

In het boek You are Maffia, but I like you, leest u het waargebeurde verhaal over een jonge stichting werkzaam in het Zuid Amerikaanse land Venezuela. Ongewild viel men eind jaar 90 ten prooi aan een groep criminelen die de goede naam en contacten van de organisatie wisten te misbruiken voor hun criminele activiteiten. Nietsvermoedend werd men misbruikt en werd XTC vanuit Nederland ingevoerd. Ook verdwenen er lading spoorloos op de luchthaven. Nadat de directe betrokkenen lucht kregen van de malafide praktijken werd in het diepste geheim samengewerkt met de Nederlandse justitie en diverse ambassades. Ook de CID, de huidige Criminele Inlichtingen Eenheid werd betrokken om de organisatie in kaart te brengen. Ten tijde van het onderzoek werd geïnfiltreerd en stonden enkele bestuursleden bloot aan zeer ernstige bedreigingen. Ten tijde van de ontmanteling van de criminele organisatie voltrok zich ook een enorme regenramp, waarbij duizenden mensen het leven lieten. Via diverse nieuws bronnen werd hier melding van gemaakt en op de TV zender Discovery is nog altijd een documentaire te zien over dit enorme natuurgeweld. De titel van het boek is een uitspraak van de toenmalige Gouverneur van Isla Margarita, en deze veelzeggende woorden zijn bewust gekozen als titel voor het boek.

Nu jaren later mag het waargebeurde verhaal eindelijk verteld worden. En wordt de lezer duidelijk dat het runner van een stichting in een Zuid Amerikaans land de nodige gevaren met zich meebrengt. En dat een goed en solide bestuur noodzakelijk is om staande te blijven.

Het boek kost 14,95 en dat bedrag is inclusief verpakking en verzendkosten. Het kan besteld worden via www.dierenhulp.nl of door overboeking van het verschuldigde bedrag naar: rekening 373410700 ten name van SDV te Berghem, met vermelding MAFFIA.

De opbrengst wordt weer gebruikt voor het goede doel.

Fotobijschrift: Omslag You are Maffia, but I like you (SDV)

----------



Ingezonden persbericht