Ingezonden persbericht


Persbericht

PvdA wint in waterschap
Schieland-Krimpenerwaard

Lansingerland, 30 november 2008 - De Partij van de Arbeid (PvdA) is bij de waterschapsverkiezingen voor Schieland/Krimpenerwaard als winnaar uit de bus gekomen. Bijna één op vijf kiezers stemde op de PvdA.

Tijdens de (uitgestelde) zitting van het stembureau waarop de voorlopige uitslag bekend werd gemaakt, bleef de PvdA met 19,8% van de stemmen ver voor op de VVD (16,4%), Water Natuurlijk (15,6%) en het CDA (14,8%). Met dit resultaat behaalde de PvdA ruim 4 'volle zetels'. Bij de verdeling van de 4 restzetels waren de VVD en Water Natuurlijk ietwat fortuinlijker dan de PvdA, waardoor elk van de genoemde partijen hun drie behaalde 'volle zetels' met nog een extra zetel opgehoogd zagen. In de Verenigde Vergadering (VV) zullen derhalve drie partijen met 4 zetels vertegenwoordigd zijn: PvdA, VVD en Water Natuurlijk. De overige zetelverdeling: CDA: 3 zetels, SGP: 2 zetels. DWLK: 2 zetels, CU: 1 zetel; Krimpenerwaard op de Kaart: 1 zetel. (Geen zetels haalden Boulevard Rotterdam, HollandsTij en AWP).

De exacte verkiezingsuitslag is na te lezen op de website van Schieland en de Krimpenerwaard (www.hhsk.nl). Op http://www.hansbouma.nl/waterschappen/ staan ook de uitslagen van de andere waterschappen.