Ingezonden persbericht


Persbericht

Katwijk, 3 december 2008

KATWIJKS STAALBOUWBEDRIJF OOSTINGH WINT PRESTIGIEUZE STAALPRIJS

Oostingh Staalbouw B.V. mag zichzelf winnaar noemen van de prestigieuze Nationale Staalprijs 2008. Deze prijs wordt elk jaar najaar uitgereikt door de brancheorganisatie 'Bouwen met Staal' aan vijf verschillende categorieën. Oostingh won de staalprijs in de categorie woningbouw.

De jury koos de winnaars uit totaal 149 binnenlandse en buitenlandse inzendingen. Deze projecten zijn in 2007 of 2006 voltooid en geheel of grotendeels in staal uitgevoerd. Oostingh Staalbouw kreeg de prijs voor de renovatie van het Rotterdamse pakhuis Jobsveem tot woongebouw. Klaas Bergsma, directeur van Oostingh Staalbouw: "De prijs is een kroon op ons werk. Het project waarvoor we de prijs hebben ontvangen is een technisch hoogstandje. We zijn er dan ook erg trots op. De samenwerking met de architect en de aannemer was optimaal en het grote voordeel van Oostingh Staalbouw BV is dat we alle disciplines in eigen huis hebben, vanaf het ontwerp tot en met de montage." Uit het juryrapport kwam naar voren, dat de bouwopgave in ons land in toenemende mate zal bestaan uit het herontwikkelen van gebouwen die deel uit maken van ons cultureel erfgoed. Het project Jobsveem is hiervan een goed voorbeeld. Uit het rapport: "De precieze en bescheiden vormgeving van de van nieuw 'ingesneden' atria in staal en glas is zeer geslaagd. De subtiele en vanzelfsprekende toevoeging van nieuw staal aan de oorspronkelijke gietijzeren constructie geeft het gebouw extra kwaliteit."

Bij Oostingh Staalbouw werken 180 mensen. Het bedrijf heeft meegewerkt aan diverse grote en prestigieuze gebouwen zoals de Amsterdam Arena, ADO stadion, Gelredome, het stadhuis in Den Haag en het VNO-NCW gebouw in Den Haag. Het bedrijf biedt totaaloplossingen in staalbouw. Het is niet de eerste keer dat Oostingh een staalprijs wint. Eerder wonnen zij de nationale Staalprijs voor hun medewerking aan het ING gebouw aan de A10 ('De Schaats').