Gemeente Heerlen

PERSBERICHT

Jazz on the Roof met Bob Malach (USA)

Op dinsdag 9 december a.s. vindt het laatste Jazz on the Roof concert van dit jaar plaats in het Glaspaleis. Deze keer met het bijzondere jazzduo Bob Malach (USA) op saxofoon en Jasper van 't Hof op piano. Het concert start om 21.00 uur op de vijfde verdieping van het Glaspaleis.

Bob Malach en Jasper van 't Hof spelen al jarenlang samen als duo. Ondanks hun totaal verschillende achtergrond hebben deze twee rasartiesten een chemie die er voor zorgt dat hun concerten een erg hoog niveau bereiken. Hun harmonische partnerschap begint in 1977 wanneer Malach en Van 't Hof elkaar ontmoeten.

De Amerikaan Bob Malach heeft een enorme staat van dienst. Zo speelde hij als studiomuzikant met o.a. Aretha Franklin, The Jacksons, Patti Labelle en Madonna. Ook tourde hij regelmatig met de Steve Miller Band. Jasper van 't Hof staat ook al jarenlang garant voor eigenwijze muziek. Van 't Hof ging altijd zijn eigen weg en voelde zich nooit aangetrokken tot de Amsterdamse free-jazz-scene. Met de groep Association legde hij de basis voor zijn internationale carrière. Later zou hij met zijn groep Pili Pili naam maken met de combinatie van Afrikaanse muziek, Europese Jazz en dansbare grooves. Vanaf eind november gaan Malach en Van 't Hof op tournee met een ingetogen, volledig akoestisch programma.




Gemeente Heerlen