Stadsdeel Amsterdam Centrum


Informatieavond bouwplan 'Optoppen' 14e Montessorischool De Jordaan

10 november 2008

De locaties van de 14e Montessorischool De Jordaan zijn Elandsstraat 99 en Elandsstraat 42. De school heeft ruimtegebrek en moet uitbreiden. Er is een bouwaanvraag ingediend voor het 'optoppen' van het bestaande schoolgebouw Elandsstraat 99.

Informatieavond

Het stadsdeel organiseert in samenwerking met het schoolbestuur Openbaar Onderwijs Aan de Amstel (de opdrachtgever voor het bouwplan) een informatieavond. Op deze avond wordt u geïnformeerd over het bouwplan en het vervolgtraject van het project, en kunt u vragen stellen.

Deze informatieavond voor omwonenden en belanghebbenden is op
* woensdag 3 december

* Speeltuinvereniging Ons Genoegen, Elandsstraat 101
* 20.00 uur

Optoppen

De 14e Montessorischool De Jordaan is met 12 groepen gehuisvest in twee gebouwen in de Elandsstraat. Daarnaast beschikt de school ook nog over een tijdelijke locatie aan de Passeerdersgracht 23-25 waar vier groepen zijn gehuisvest. Deze tijdelijke huisvesting dreigt binnenkort te verdwijnen waardoor er een acuut huisvestingsprobleem is ontstaan. In april 2007 is een burgerinitiatief ingediend om de locatie van Elandsstraat 44 beschikbaar te stellen voor de uitbreiding van de school. Na onderzoek heeft de deelraad gekozen voor een alternatief plan, het zogenaamde 'optoppen' van het huidige schoolgebouw op Elandsstraat 99. Daarbij wordt ook de locatie van speeltuinvereniging Ons Genoegen op Elandsstraat 101 herontwikkeld.

Bouwplan

Er is een aanvraag voor een bouwvergunning ingediend voor het 'optoppen' van het schoolgebouw Elandsstraat 99. Om de bouwvergunning te kunnen verlenen is het nodig dat vrijstelling wordt verleend van het bestemmingsplan. Dit vrijstellingsverzoek en de concept bouwvergunning liggen vanaf 13 november 6 weken ter visie. Van 13 november tot en met 24 december is het bouwplan in te zien bij het Voorlichtingsloket van stadsdeel Centrum.

Kijk hier voor meer informatie.