Ingezonden persbericht


Parijs, Frankrijk, 13 november 2008

Eerste editie evenement voor binnenvaart "VNF Meetings" op 3 en 4 december in Parijs

Met de organisatie van VNF Meetings, het eerste evenement volledig gewijd aan binnenvaart en intermodaal vervoer, gaat Voies navigables de France de uitdaging aan een andere manier van vervoer onder de aandacht te brengen. Gedurende 2 dagen kunnen scheepsbevrachters, transporteurs en andere partners elkaar ontmoeten in een productieve en comfortabele omgeving waarbij vooraf geplande afspraken een maximale effectiviteit garanderen. VNF Meetings is hét business evenement voor het einde van dit jaar. Meer dan 110 scheepsbevrachters en 75 transporteurs hebben hun aanwezigheid al bevestigd voor 3 en 4 december in Parijs, Cité des Sciences et de l'Industrie de la Villette, Espace Condorcet.

Vandaag de dag heeft de binnenvaart vele voordelen te bieden: energiebesparing, minder vervuiling en geluidsoverlast, gemakkelijk vervoeren van grote hoeveelheden, veiligheid, punctualiteit, flexibiliteit...

Deze alternatieve manier van vervoer heeft zich bewezen als een oplossing die zowel kostenbesparend, betrouwbaar als milieubewust is. De binnenvaart speelt een belangrijke rol bij het behalen van de objectieven gesteld door de Franse milieuwetgeving: 25% van het wegtransport vervangen door spoor- en scheepvaart voor 2012.

VNF Meetings, het eerste evenement voor binnenvaart en intermodaal vervoer

Scheepsbevrachters ontmoeten hier alle partijen die betrokken zijn bij de binnenvaart (transporteurs, binnenhavens, commissionairs, reders). Een unieke mogelijkheid om projecten te bespreken, ervaringen uit te wisselen of simpelweg de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van binnenvaart ontdekken.

Dankzij de geplande afspraken gebruiken de deelnemers hun tijd optimaal. Zij kunnen ook deelnemen aan conferenties en rondetafelgesprekken over de voordelen van en oplossingen geboden door de binnenvaart.

VNF, hun missie Seine-Nord Europe en "Entreprendre pour le Fluvial" nodigen iedere deelnemer uit langs te komen op hun stand om elkaar beter te leren kennen, elkaars doelstellingen te begrijpen en samen tot gepaste oplossingen te komen voor de binnenvaartsector.

Indien u dit unieke evenement wilt bezoeken, de deelnemers en organisatoren wilt ontmoeten en het volledige programma wilt ontvangen, kunt u contact opnemen met de persafdeling. Wij zullen een V.I.P ontvangst voor u regelen.