Gemeente Voerendaal

\ 19/11/2008 - Rioolrenovatiewerkzaamheden Hongerbeekstraat en Hendrik van Veldekestraat
Op woensdag 3 december 2008 wordt een rioolgedeelte in de Hongerbeekstraat gerenoveerd middels de kousmethode. Uitvoering gebeurt door de firma Insituform Rioolrenovatietechnieken uit Zoetermeer.

Waar
Het betreft het rioolgedeelte gelegen in het trottoir van de Hongerbeekstraat vanaf de as van de Mirbachstraat tot aan Hongerbeekstraat huisnummer 30. De renovatie neemt ca. 8 uur in beslag. Gedurende de werkzaamheden zullen de huisaansluitingen van de huisnummers 24, 26 en 28 niet in gebruik zijn. Deze worden in de avonduren weer in werking gesteld. De bewoners van deze woningen wordt verzocht gedurende de dag zo min mogelijk water te gebruiken. Het gebruik van de toilet en de gootsteen blijft mogelijk.

Kleine rioleringswerkzaamheden
Tevens worden in dezelfde week enkele kleine rioleringswerkzaamheden uitgevoerd in zowel de Hongerbeekstraat als de Hendrik van Veldekenstraat. Het betreft het verwijderen van obstakels in het riool en het plaatselijk repareren van scheuren. Deze werkzaamheden hebben voor de aanwonenden geen consequenties.

Brief bewoners
Voor de start van de werkzaamheden worden betrokkenen, via een bewonersbrief, door de aannemer over de werkzaamheden geïnformeerd.

Hinder en overlast
Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden is er voor het verkeer, zij het met wat hinder, gewoon toegang.
Het ligt voor de hand dat de werkzaamheden tot enige hinder en overlast leiden. Het streven van de gemeente is deze hinder en overlast zoveel mogelijk te beperken, vermijden is echter onmogelijk. De werkzaamheden zijn ook sterk afhankelijk van het weer. Alle genoemde data en perioden zijn derhalve indicatief en onder voorbehoud en kunnen geen rechten aan ontleend worden.

Informatie
Wij vertrouwen erop u voorlopig voldoende geïnformeerd te hebben. Mocht u naar aanleiding van het voorgaande nadere informatie wensen, kunt u contact opnemen met Jos Cox van de gemeente Voerendaal, bereikbaar onder nummer 045 575 33 99.