Gemeente Rotterdam

Op UN Wereldgehandicaptendag (3 december) organiseren Sport en Recreatie Rotterdam, Rotterdam Swimming Ambassadors en St. Rondje Noordereiland een sportief/ludieke avond met onder meer Aquarobics, 20 m. Sprint, NK Bommetje (onder voorbehoud), Zwemsurvival en Discozwemmen voor gehandicapten in zwembad Charlois om nooit meer te vergeten.

Stichting Rondje Noordereiland
Het afgelopen jaar heeft st. Rondje Noordereiland haar uiterste best gedaan om gehandicapte sporters aan de start van de uiterst succesvol verlopen eerste editie van het Rondje Noordereiland te krijgen. Helaas is dat toen, vanwege onder meer de Paralympics, niet gelukt. Nu willen wij door middel van de UN Wereldgehandicaptendag en aansluitend vanaf 1 januari met een groot zwemoffensief in talloze Rotterdamse zwembaden daar verandering in brengen. Daarom organiseren wij nu op 3 december a.s. van 17:00-20:00 de UN-Wereldgehandicaptendag in zwembad Charlois in de hoop dat volgend jaar wel een aantal gehandicapten het Rondje Noordereiland (3 km) op de laatste zondag van juli gaan zwemmen.

Zwemoffensief
Met de vanaf 1 januari op te starten zwemtrainingen in verschillende Rotterdamse zwembaden willen wij potentiële deelnemers aan het Rondje Noordereiland 2009 voorbereiden op de kwalificatiewedstrijden op Rotterdamse rivieren in juni en juli 2009. Met als doel om vooral gehandicapten en jongeren vanaf 12 jaar aan het zwemmen en bewegen te krijgen. Voor deze laatste groep zijn wij momenteel bovendien een lespakket aan het ontwikkelen dat volgend jaar naar alle waarschijnlijkheid onder alle groep 8-leerlingen van Rotterdamse basisscholen zal worden verspreid.

Partners
Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt door:


- Sport en Recreatie Rotterdam

- Zwembad Charlois

- Rotterdam Swimming Ambassadors
(www.rotterdamswimmingambassadors).

Bron: Bestuursdienst, 21-11-2008