Gemeente Boarnsterhim


Inloopavond Abbemastate

Inloopavond: woensdag 3 december 2008
Aanvang: 19.30 uur - 21.00 uur
Plaats: Raadszaal van het gemeentehuis te Grou

Voor het terrein van de voormalige supermarkt aan de Parkstraat in Grou, Abbemastate, zijn plannen ontwikkeld voor herstel en behoud van de state zelf en woningbouw in de vorm van een appartementengebouw op het achterterrein. Hiervoor zijn bouwaanvragen ingediend. Voor Abbemastate voor het realiseren van 4 appartementen in de boerderij en
1 woning in het voorhuis en voor het achterliggende terrein een woongebouw met 14 appartementen.

Ook wordt de openbare ruimte anders ingericht. Er zullen 48 parkeerplaatsen voor het centrum van Grou worden gerealiseerd en er wordt water gegraven om de Grundaam en het Nij Djip te verbinden.

Van 21 mei 2008 tot en met 4 juni 2008 hebben deze bouwaanvragen en de inrichtingsplannen als onderdeel van de te voeren planologische procedure ter inzage gelegen voor zienswijzen. Het college zal zeer binnenkort een besluit nemen over het vervolg van deze procedure. Publicatie hiervan zal op de gebruikelijke wijze plaatsvinden in Op `e Hichte.

De gemeente is zich bewust van het feit dat dit een voor Grou zeer in het oog springende locatie is en dat Abbemastate een markant pand is gelegen in het beschermde dorpsgezicht van Grou. Bovendien is de inrichting van de openbare ruimte met parkeerplaatsen en waterlopen een verdiende opwaardering van een beeldbepalend deel van Grou.

De gemeente wil u daarom graag uitnodigen voor een inloopavond over de plannen en de voortgang van de ontwikkeling van Abbemastate en omgeving te Grou (Parkstraat 19).
Op woensdag 3 december vanaf 19.30 uur tot 21.00 uur bent u van harte welkom om het plan in te zien en vragen te stellen.