Gemeente Woudrichem

Waterschap houdt waterinformatieavonden in Dussen en Giessenburg

Waterschap Rivierenland organiseert twee waterinformatieavonden. De eerste vindt plaats op woensdag 3 december in restaurant De Koppelpaarden in Dussen. De tweede is op donderdag 4 december in De Til in Giessenburg. Bezoekers krijgen informatie over enkele actuele (regionale) ontwikkelingen, maar het woord is vervolgens vooral ook aan de bezoekers zelf. Zij kunnen vragen stellen over het werk van het waterschap. Ook eventuele problemen kunnen worden besproken. De zaal gaat beide dagen open om 19.30 uur. De bijeenkomsten starten om 20.00 uur.

Waterschap Rivierenland werkt dagelijks aan schoon en voldoende water in sloten en plassen en aan veilige dijken in het rivierengebied. In de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden onderhoudt en beheert het waterschap ook de wegen buiten de bebouwde kom. Tijdens beide avonden kunnen de bezoekers terecht met hun vragen over de waterschapstaken. De vragen kunnen ook specifiek gericht zijn op de lokale situatie. Daarom zijn bij de bijeenkomsten ook de waterschapsmedewerkers aanwezig, die werken in die regio en dus weten wat er speelt.

Aandacht voor de actualiteit

Beide avonden starten met een toelichting door dijkgraaf Gerrit Kok op enkele actuele onderwerpen, waaronder het nieuwe bestuur (waarvoor de verkiezingen net voorbij zijn). Ook wordt de nieuwe interactieve digitale brochure gepresenteerd. Wat betreft regionale informatie is de bijeenkomst in Dussen gericht op het Land van Heusden en Altena en de Biesbosch. In Giessenburg is dat de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden.

Locaties
De bijeenkomst op woensdag 3 december vindt plaats in restaurant De Koppelpaarden, Oude Kerkstraat 1 in Dussen. Op donderdag 4 december is de locatie restaurant De Til, Breestraat 1 in Giessenburg. Aanvang is beide data om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Iedereen is welkom en vooraf aanmelden is niet nodig.