ABVAKABO FNV

3 december uitspraak kort geding om ambulance-cao

De werkgevers van de vier B3 stichtingen ambulance hebben een nieuw kort geding aangespannen nadat ABVAKABO FNV een kort geding had ingetrokken.
Zie: ABVAKABO FNV trekt kort geding in van 18 november. De werkgevers hebben van hun tegeneis, nu een eis in kort geding gemaakt om ons alsnog te dwingen de cao te tekenen tegen hun voorwaarden.

Eis werkgevers

Het kort geding van de werkgevers, verenigd in de CAR B4, is gehouden op 24 november, de uitspraak volgt 3 december.
De eis van de werkgevers was dat de bonden de cao CAR B4 moeten tekenen tegen de door hun opgelegde weging van de dienstjaren voor vrijwilligers van de brandweer en de oproepkrachten bij de ambulancediensten. Deze medewerkers worden ernstig geschaad in hun FLO rechten, c.q. de hoogte van de afkoopsommen door een pro rato berekening van de dienstjaren als door de werkgevers is betoogd.

Met dit kort geding hebben de betrokken ambulancewerkgevers zich onttrokken aan een afspraak tussen de bonden en de werkgevers om via een kort geding helderheid te krijgen over de invulling van het begrip `dienstjaren' voor de genoemde groepen. Voor de zoveelste keer proberen de werkgevers eenzijdig hun wil op te leggen in dit cao-proces, ten koste van de betrokken medewerkers. Ook kwamen zij wederom met een impliciete dreiging van faillissement. Dit terwijl zij net in september schriftelijk plechtig hebben verklaard dat hiervan, met het akkoord met minister Klink, geen sprake meer is.

Tegeneis ABVAKABO FNV


* De eis van de werkgevers is overenigbaar met de letter en de geest van het akkoord van 7 januari 2008.

* Brandweervrijwilligersjaren en jaren als oproepkrachten ambulance moeten volledig meetellen in de FLO-overgangsregeling, zoals is afgesproken in het akkoord van 7 januari 2008.
* Veroordeel de werkgevers tot uitvoering van het akkoord op basis van deze tegeneisen.

3 december volgt uitspraak van het kort geding rechter in den Haag.